Шолохове відзначило 76 річницю визволення 

Початок лютого посідає особливе місце в історії краю. Саме в ці дні далекого 1944 року у результаті Нікополь-Криворізької наступальної операції, нацистських окупантів було вигнано з нашої землі. Цю важливу сторінку в літописі міста відкриває старостинський округ, де пройшли урочистості з нагоди величної дати.

Другого лютого десятки людей, ветерани, представники влади, громадських організацій зібралися біля пам'ятних монументів селищ Шолохове, Миронівки, Базавлука, аби вшанувати пам'ять воїнів-визволителів.

Зазначалося, якою страшною ціною було здобуто мир, через які випробування довелося пройти, аби звільнити рідну землю. Шолохове може пишатися своїми земляками-героями, які зробили великий внесок у загальну перемогу, зокрема,  легендарним воїном неба, Павлом Тараном.

Пам'ять про загиблих визволителів та мирних жителів вшанували молебнем, хвилиною мовчання та покладанням квітів до монументів. За підтримки міського голови Олександра Шаповала у світлиці шолохівського клубу було організовано зустріч поколінь. За чашкою чаю та солодощами жителі селищ згадували буремні воєнні роки, своїх земляків, співали пісні воєнного лихоліття. Наголошували, що звільнення від фашистської окупації є тим історичним наріжним каменем, який об'єднує усі покоління городян.

Прес-служба міського голови.