Шість медалей, рекорд України й норматив КМС. Кубок України знову в руках автомоделістів Покрова

Наше місто вже неодноразово доводило своє лідерство в цьому технічному виді спорту. Вихованці тренера автомодельного гуртка БДТЮ Володимира Томілова часто підіймаються на найвищі сходинки п'єдесталу і прославляють Покров далеко за межами Дніпропетровської області.

І ось їх чергова перемога. Нещодавно в Миколаєві завершилися змагання на "Кубок України з кордових автомоделей серед юнаків та юніорів та "Кубок України з автомодельного спорту серед учнівської молоді (юнаки, юніори) кордові моделі, кубкові класи".

Це були змагання високого IV рангу, які проводили Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерств освіти і науки України й Міністерство молоді та спорту. Участь в них взяли 5 найсильніших команд України — команда м. Рубіжне (Луганська область), дві команди з Черкаської області, команда Миколаєва і нашого Покрова.

За словами тренера покровчан Володимира Томілова, усі учасники були призерами чемпіонатів України і входили до категорії спортсменів дуже високого рівня. Тому боротьба була надзвичайно складною, за почесний трофей боролися кращі з кращих. Але покровські автомоделісти знову довели свій клас.

Відразу дві золоті медалі виборола Анна Булка (майстер спорту). Перше місце виграла й Аліна Чепінська (кандидат у майстри спорту), яка на цьому турнірі встановила новий рекорд України. Ще одну золоту нагороду для команди приніс Микита Щербак (кандидат у майстри спорту).

Золото змагань здобула Діана Подольська. Турнір для дівчини став успішним ще й тому, що вона змогла виконати норматив кандидата у майстри спорту.

Срібну нагороду виборола Аліна Явтушенко. Трішки не дотягнула до призової трійки Світлана Прус, яка зробила дуже багато для підтримки партнерів по команді й сприяла їхнім успішним виступам.

“Боротьба йшла до самого кінця, до останньої спроби було незрозуміло, хто стане переможцем”, — відзначає Володимир Томілов. Але, попри конкуренцію, команда Покрова другий рік поспіль виграла цей трофей! На другому місці команда Рубіжного, на третьому — спортсмени Черкаської області.

Вітаємо спортсменів та їх наставника, які довели — сьогодні покровчани дійсно є кращими в автомодельному спорті. І що в нашому місті він розвивається і прогресує.

Прес-служба міського голови.