ШАНОВНІ ЗЕМЛЯКИ!

шановні земляки!. Зображення 1

 

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Соборності України!

97 років тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого й болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.

Воля людей, проголошена на площі Святої Софії, стала силою, яка привела нас до незалежності у 1991 році. Відзначаючи цей пам’ятний день, стверджуємо глибинну значущість, доленосність для нашого народу самого поняття «соборність», як основи національного життя.

За роки незалежності ми пережили багато випробувань, але змогли зберегти найцінніше - унітарність і цілісність держави.  Це означає, що маємо потужний ресурс консолідації, саме він дозволяє нам рухатися вперед сьогодні, коли країна переживає найскладніші за всі роки незалежності часи. Бо День Соборності – це наш обов’язок берегти світлу пам’ять про незліченні жертви, принесені на вівтар своєї державності.

Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо зробити рідну землю духовно багатою, в якій кожен громадянин почуватиметься впевнено та захищено.

У цей визначний день бажаю всім жителям Покров здоров'я, нехай любов до рідного краю згуртовує нас для здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної України!

З повагою – міський голова Олександр Шаповал.