Паркування – за правилами!

паркування – за правилами!. Зображення 1


Власникам транспортних засобів добре відомі правила дорожнього руху, за якими чітко прописані можливості зупинок та стоянок. Однак, на практиці, все виглядає по-іншому. Паркування в неустановлених місцях для жителів міста стало проблемою, а для не надто сумлінних водіїв - нормою.

Автолюбителі паркують свої транспортні засоби не там , де дозволено, а там, де їм зручно, обираючи за стоянку газони, тротуари, а, подекуди, й дитячі майданчики. Зокрема, можна спостерігати порушення правил паркування на перехресті вулиць Чехова й Центральна, Тельмана й Центральна, поблизу поліклініки і не тільки.

 

Це не лише наносить значну шкоду місту: пошкодження тротуарного покриття, малих архітектурних форм, головне – наражає на небезпеку Покроввців. На цьому наголошував міський голова Олександр Шаповал під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів. Зазначалося, що у зимовий період, особливо під час негоди, припарковані біля бордюрів автівки унеможливлюють зону бачення пішоходам і учасникам руху, створюючи аварійну, небезпечну ситуацію. Заважають якісному та вчасному прибиранню території міста спецтехнікою під час снігопадів.

Про те, що для Покроввців це дійсно проблема, свідчить і активність обговорення теми у соцмережах.
Тож хочеться нагадати порушникам, що тимчасова невизначеність, пов’язана з реорганізацією органів внутрішніх справ, не відміняла правил дорожнього руху і правил благоустрою на території м.Покров, дотримання яких є обов’язковим.
Прес-служба міського голови.