Шановні покровчани!

 

Цьогоріч 8 і 9 травня – дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії росії. Разом з Європою та світом ми  вшановуємо  мужність тих, хто  77 років тому здобув перемогу над нацизмом.

Ми з Вами - нащадки воїнів, які  зробили  вирішальний  внесок для  перемоги, зазнавши чи не найбільшого горя.  Важко знайти  українську сім'ю, у родоводі якої немає особистих втрат тієї війни. Саме на території України точилися вирішальні, найзапекліші бої. Друга світова забрала життя понад 10 млн українців.

У ці дні ми  згадуємо усіх, хто ціною власного життя зупинив зловісну навалу, низько  схиляємо  голови перед полеглими на полі битви, закатованими у концтаборах...

Здавалось, це було давно і світ оговтався  від нацизму. Та, на жаль, у ХХІ  столітті  він  повернувся  під іншою назвою - рашизм.

“Держава-переможець гітлера”, як сама себе називає рф,  перетворилася на спадкоємця нацистської Німеччини. Після Бучі, Маріуполя, масових вбивств...

Нині Україна знову бореться  з монстром, який  увірвався у наше мирне життя. Кривава російська агресія затьмарила наше небо. Титанічна  битва нашого народу за перемогу триває.

Нинішні захисники України стали  гідними спадкоємцями, їхня мужність — безпрецедентна, жертовність та віра в перемогу наших співвітчизників теж не знає меж.

Те, що перемога буде за нами — не має жодних сумнівів. За нами правда і наша земля, нас підтримує  увесь  цивілізований світ. Попереду нас  чекає день нашої  перемоги.

Тож від душі  бажаю, щоб він скоріше настав. Зичу усім нам   мирного, ясного неба,  злагоди, наснаги на  добрі  справи заради щасливого європейського  майбутнього рідної України.

Слава героям, які в  усі  часи захищали  нашу землю! Слава Захисникам, хто сьогодні боронить незалежність України! Слава Україні!

З  повагою, міський  голова Олександр Шаповал.