Шановні батьки!

шановні батьки!. Зображення 1
У розпалі літні канікули – час, коли діти відпочивають від шкільних занять. Батьки не завжди мають можливість тримати дітей під постійним наглядом, або залишати з бабусею та дідусем.
Проте, слід намагатися зайвий раз не залишати їх самих, особливо маленьких. Дбайте про безпеку своїх дітей, виховуйте навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками.Виділіть декілька хвилин на відверту розмову, бо іноді саме вони вимірюються ціною життя. Потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Запам'ятайте основні правила безпеки вашої дитини вдома:
-Не залишайте без нагляду ввімкнені електроприлади;
-Не залишайте дитину одну в квартирі;
-Заблокуйте доступ до розеток;
-Уникайте контакту дитини з газовою плитою і сірниками;
-Навчіть дитину не відкривати двері незнайомцям, не відповідати на телефонні дзвінки, якщо у квартирі немає дорослих. У батьків повинні бути свої ключі від будинку. Крім того, малюк повинен знати, де зараз знаходяться його мама і тато, і коли вони приблизно повернуться додому.
Ідеальним рішенням є на час своєї відсутності дати дитині завдання (читання, виконання домашньої роботи або обов'язків по дому). Слід по максимуму зайняти її, аби не було часу і спокуси пустувати. Повернувшись, обов'язково перевірте, як дитина виконала завдання і похваліть за хорошу поведінку.
Безпека в побуті для дітей дуже важлива, адже більшість нещасних випадків з дітьми відбувається саме за відсутності дорослих. Намагайтеся не залишати дошкільнят без нагляду, а старших дітей обов'язково навчіть, як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації.

Життя і здоров’я дітей - у ваших руках!
Управління праці та соціального захисту населення.