Шановні абоненти – отримувачі субсидії!

МКП «Покроводоканал» надає роз'яснення стосовно нарахування плати за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення для абонентів, які отримують пільги та субсидію та не мають засоби обліку води.

Згідно п.п. 2 п.3 постанови Кабінету Міністрів України №409 від 06.08.2014 року установлений соціальний норматив користування житлово-комунальними послугами, щодо оплати яких держава надає пільги та встановлює субсидії, який складає 4 метри кубічних на одну особу на місяць.

Вказаний соціальний норматив діє з 01.10.2014 року.

До вказаної дати соціальний норматив відповідав нормі водоспоживання по Вашому району місця проживання.

Після 01.10.2014 року норми водоспоживання залишились без змін, але змінився соціальний норматив, який враховується для надання пільг і субсидій – був зменшений до 4 метрів кубічних.

Тобто при нарахуванні без лічильника норми водоспоживання на одну особу за місяць Ви маєте право на пільги та субсидію в розмірі соціального нормативу 4 метри кубічних, а залишок (від Вашої норми) – маєте оплачувати згідно тарифів водопостачання і водовідведення за повною вартістю. 

З метою недопущення непорозумінь з міськводоканалом щодо правильності нарахування оплати за послуги водокористування пропонуємо встановити засіб обліку води (лічильник) та вносити плату за фактично спожиті послуги.

З повагою

В.о.директора 

МКП "Покровводоканал"       Т.В.Ужбіда