Хай життя буде теплим і затишним .

хай життя буде теплим і затишним .. Зображення 1

Відділення соціальної допомоги , як підрозділ міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) , на практиці допомагає знедоленим і самотнім, забезпечує належний рівень соціального обслуговування, виявляє турботу про людей , які потребують допомоги та підтримки. Адже надання соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини – головне завдання працівників соціальної сфери.


У відділенні працює 15 соціальних працівників. В І кварталі 2016р. соціальними працівниками надано 5117 послуг 180 підопічним, серед яких люди з обмеженими фізичними можливостями, одинокі громадяни, особи похилого віку, інваліди,тяжкохворі.
На обслуговуванні у відділенні перебуває 108 одиноких громадян. Якщо ж у людини , яка потребує допомоги, є рідні, що повинні доглянути й допомагати, проте не в змозі з різних причин це зробити , то відділення може надавати такі послуги на платній основі згідно затверджених виконкомом міської ради тарифів.
Соціальними робітниками надаються різноманітні послуги з допомоги у самообслуговуванні , веденні домашнього господарства, забезпечення супроводу та представництво інтересів в органах державної влади, установах, підприємствах та організаціях, спостереження за станом здоров’я.
З метою своєчасного вирішення соціально – побутових питань деяких громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах ,швидкого реагування на виявлені проблеми та їх усунення започатковано службу термінового соціального обслуговування. Спеціалістами надано 24 послуги дев’яти громадянам, які мали потребу в соціальному супроводі. До співпраці по вирішенню соціально – побутових проблем залучаються спеціалісти інших установ та закладів,зокрема Управління праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду, Товариства Червоного хреста , МКП «ЖЕО», КЗ «ЦПМСДО»,голови квартальних комітетів та ін.
З початку року мультидисциплінарною командою надано послуги 8 підопічним у проведенні генеральних прибирань та дрібних ремонтів житла, та 10 підопічним – транспортну послугу.
Якщо життя склалося так, що поруч немає рідних та близьких, а вік уже бере своє і без сторонньої допомоги ніяк не обійтися, то на допомогу приходять соціальні працівники відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
Закликаємо всіх небайдужих до чужої біди не залишатися байдужими до самотніх людей , які мешкають поряд з Вами. Повідомляйте про них Управління праці та соціального захисту населення: вул. Горького,5, тел.4-18-63 та територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг): вул. Героїв України,13 , тел.4-49-17, 4-43-29.