Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з особливими потребами

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з особливими потребами , який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем осіб з інвалідністю, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з обмеженими фізичними можливостями.

Одним  із основних направлень діяльності Фонду соціального страхування України  є забезпечення потреб осіб, яким встановлена інвалідність внаслідок виробничої травми та професійного захворювання. У Покровському міському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України  в Дніпропетровській області на обліку перебуває 98 осіб з інвалідністю:

  • 3 особи  -  1 групи;
  • 15 осіб    -  2 групи;
  • 80 осіб   -   3 групи.

Протягом 10 місяців 2019р.  було  забезпечено :

стаціонарним та амбулаторним лікуванням  - 16 осіб на суму  32,6 тис. грн.;

санаторно-курортним лікуванням 15 осіб на суму 205,3 тис. грн.

технічними засобами реабілітації  9 осіб на суму 11,2 тис грн.

лікарськими засобами та виробами медичного призначення 32 особи на суму 211,1 тис.грн.

стороннім та побутовим доглядом  4 особи на суму 88,1 тис.грн.

Інвалідність – це не вирок.

Особи з інвалідністю це сильні духом, енергійні,  соціально активні і життєствердні та талановиті люди, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів суспільства.

Не є виключенням і наші потерпілі.

Сидоренко І.О. – невгамовна, талановита людина. Щорічно він приймає участь у Всеукраїнській спартакіаді «Сила духу», займає призові місця у змаганнях з дартсу, а підчас санаторно-курортного лікування дивує всіх відпочиваючих своїми витворами із піску.

Сулімін М.В. захоплюється виробами із паперу (орігамі) і створює дивовижні вироби.

На завершення хочу всім побажати доброго здоров’я, довголіття, оптимізму та благополуччя. Закликаю всіх небайдужих відкрити свої серця для добра, перейнятися проблемами людей з особливими потребами, створити для них умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних.

З повагою до кожного,

начальник Покровського МВ УВД ФССУ в Дніпропетровській області  С.Вергун