На сесії міської ради

29 листопада відбулося засідання чергової 51 сесії Покровсьої міської ради. На сесію виносилося 47 питань, основне з яких було про реформу вторинної ланки медичної допомоги в місті Покров.

Розгляду питань черги денної передував виступ комерційного директора служби охорони «Джеб» з підсумковою інформацією за 11 місяців поточного року про надання послуги з охорони громадського порядку та комунальної власності міста. Зазначалося, що патрулювання ведеться двома патрульними екіпажами у темний час доби. У грудні з 16.00 до 6.00, у січні перейдуть на режим роботи: 14.00 - 8.00. Прозвучала статистика про кількість затриманих та переданих поліції правопорушників, припинення бійок, порушень громадського спокою у нічний час та інші дані.

Взявши інформацію до відома, депутати перейшли до розгляду черги денної.

Про реформування вторинної ланки медичної допомоги доповідав директор КП «ЦМЛ м.Покров» Анатолій Шкіль.

Керівник повідомив, що в Україні впроваджується реорганізація державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій, що здійснюється відповідно до прийнятого в минулому році Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».

Стати партнером Національної служби здоров’я України (НСЗУ) та отримати кошти за новою моделлю зможуть винятково комунальні некомерційні підприємства. Аби автономізуватися, Центральна міська лікарня пройшла кілька етапів. Починаючи з реорганізації закладу в комунальне підприємство до оформлення в МОЗ ліцензій на провадження господарської діяльності з медичної практики та оформлення акредитаційного сертифікату.

Нині актуальним є питання комп’ютеризації підприємства, на що будуть виділені кошти з міського бюджету. Консультативно-діагностичне відділення комп’ютеризовано та підключено до медичної інформаційної системи Helsi з 2018 року.

Запорукою успішної співпраці з НСЗУ є забезпечення доступу до Центральної бази даних Електронної системи охорони здоров’я через обрану медичну інформаційну систему. Договір про надання послуг користування Helsi вже укладено і має розпочатися реєстрація підрозділів лікарні, лікарів, медичного обладнання, технічної потужності.

Кожен лікар, який працюватиме в медичній інформаційній системі має одержати електронний цифровий ключ.

Згідно з програмою медичних гарантій на 2020 рік, НЗСУ оплачуватиме послуги надавачу згідно з даними, внесеними до центральної бази даних електронної системи. Коректність, своєчасність та обсяг внесеної інформації впливатимуть на розмір оплати від НСЗУ.

Анатолій Шкіль нагадав, що нині ЦМЛ надає спеціалізовану медичну допомогу на вторинному рівні, є лікарнею інтенсивного лікування, надаючи допомогу за шістьма спеціальностям. Лікарня надаватиме послуги за моделлю «Гроші ходять за пацієнтом».

В подальшому залежить від рішення НСЗУ, які з тих послуг, які є нині, лікарня зможе надавати.

Рішенням сесії, доручивши директору ЦМЛ забезпечити медичне обслуговування населення міста за програмою медичних гарантій, депутати перейшли до розгляду питань «у різному».

Було внесено зміни до бюджету, прийнято у комунальну власність територіальної громади безхазяйне нерухоме майно та майно, визнане судом як відмерла спадщина. Затверджено Міську комплексну програму розвитку культури в м. Покров на 2021-2023 роки. Внесено зміни до Комплексної програми соціального захисту населення територіальної громади міста на 2019-2021 роки. З усіх питань, винесених на розгляд сесії, були прийняті відповідні рішення.

Прес-служба міського голови.