Щеплення від коронавірусної хвороби все ще актуальне

Коронавірус став поводити себе як сезонне захворювання і вже не такий безжальний до людських життів. Проте як решта ГРВІ - “піднімає голову” з настанням холодів.

Від початку осінньо-зимового періоду у Центрі первинної медико-санітарної допомоги на обліку стабільно перебуває по кілька десятків хворих, деякі з них потребують лікування в умовах стаціонару, на жаль, трапляються і летальні випадки.

Усього за період пандемії у місті зафіксовано понад 8,5 тисяч випадків COVID-19.

На власному досвіді, або прикладі близьких, практично кожен відчув, яким агресивним може бути перебіг хвороби, чим обернутися і скільки треба часу, аби після одужання повернутися до нормального життя.

І те, що вакцинація від коронавірусу знижує ризики захворіти та практично нівелює загрозу розвитку тяжких форм коронавірусу з небезпечним ускладненням, вже є очевидним.

Директор ЦПМСД Олена Саламаха зазначає, що у Покрові створено максимально сприятливі умови, аби зробити щеплення швидко, зручно та безпечно. У Центрі продовжують проводити безкоштовні профілактичні щеплення від COVID-19 перевіреними вакцинами Pfizer та CoronaVac. Стаціонарний пункт щеплення обладнано відповідно до вимог інфекційного контролю, забезпечено необхідний температурний режим, що нині особливо актуально.

- Запрошуємо мешканців громади і тих, хто тимчасово перебуває на території Покрова, знайти час для візиту до Пункту щеплення. Зараз не та ситуація, аби ігнорувати небезпеку та експериментувати зі своїм здоров'ям, - закликає Олена Леонідівна і нагадує, що можна зробити першу дозу (для тих, хто ще не щепився), другу та третю бустерну дози. Бустерне щеплення можуть отримати усі, починаючи від дітей п'ятирічного віку.

На сьогодні повний курс вакцинації двома дозами у Центрі первинної медико-санітарної допомоги пройшли 16702 особи. Першу бустерну дозу вакцини від COVID-19 отримали 5256 мешканців громади, другу - 337.

Якою б загалом не була позитивною динаміка щодо коронавірусу, та розслаблятися рано. Карантин через пандемію триває, в Україні його продовжено до 30 квітня. На жаль, віруси навчилися оминати нашу імунну відповідь, і після перенесеної хвороби, і після двох вакцин вона поступово згасає.

Поки що вакцинація від коронавірусу є безальтернативною. Це єдиний спосіб убезпечити себе і своїх близьких від тяжкого перебігу хвороби.

Нагадуємо, у Покрові Пункт щеплень знаходиться в амбулаторії № 4(поліклініка), кабінет № 23.

Перед щепленням необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем і записатися через систему HELSI. При вакцинації при собі мати документ, що посвідчує особу - дані вносяться в електронну систему охорони здоров'я.

Прес-служба міського голови.