“Щедрий вечір” на головній площі міста. Покров зустрів «Старий Новий рік»

 

Період новорічних та різдвяних свят в Україні традиційно закінчується Василем та Меланкою. Цей день є початком нового року за старим стилем і супроводжується традиційними обрядами з переодяганням, щедрівками та посіванням.

Тож увечері 14 січня на центральній площі городян очікувало яскраве і веселе свято “Щедрий вечір, добрий вечір!”. Його підготували відділ культури міськвиконкому спільно з творчими колективами та загальноосвітніми закладами міста.

Покровчани мали змогу відвідати різноманітні майстер-класи та презентації, сфотографуватися в колоритних фотозонах, а навчальні заклади цього вечора запрошували на святкову ярмарку.

Люди з радістю приходили на площу цілими родинами, аби весело провести час.

Порадувала і святкова програма, ведучими якої виступили фахівці музею - Тетяна Подольчак і Людмила Карандєй. Кожен колектив намагався створити на сцені справжнє театралізоване дійство з яскравими костюмами, щедрівками, піснями й танцями. Свято об'єднало учасників різного віку, починаючи від поважних ветеранів і закінчуючи  наймолодшими покровчанами. Свої таланти городянам в черговий раз продемонстрували хор ветеранів війни та праці «Вікторія»,  творчий колектив Територіального центру, народний вокальний ансамбль “Любавичі”.

Дарували свою творчість і колективи Школи мистецтв, Дитячої музичної школи, Будинку творчості дітей та юнацтва, щедрувальники Навчально-виховного об'єднання. Надзвичайно проникливу композицію  виконала Мілена Полянська.

Неперевершеними були щедрувальники Шолохівського Будинку культури, з виставою пересипаною співами, танцями, “водінням Кози” та іншими веселими атрибутами. В автентичних костюмах, з Зіркою, символом сонця й світла, вони вітали покровчан, бажаючи щастя й процвітання.

А театральний колектив “Сюрприз ”дитячої школи мистецтв подарував усім запальний танок під композицію  «Старий рік минає» співака Дзідзьо.

Глядачі оплесками зустрічали артистів і кожен їх виступ. Усі учасники були відзначені дипломами та солодощами від міського голови Олександра Шаповала.

Ось так весело і колоритно Покров завершив цикл новорічних заходів, які несли радість і безліч позитивних емоцій. Хочеться висловити велику подяку усім творчим колективам і закладам, які ці кілька тижнів щиро дарували городянам свої таланти. Віримо, що отриманий заряд гарного настрою і бадьорості супроводжуватиме Покров увесь рік.

Прес-служба міського голови.