Розпочалась основна сесія національного мультипредметного тесту

Хвилююча та відповідальна пора – складання НМТ, головного підсумкового екзамену. Цими вихідними було дано старт національному мультипредметному тесту. Першими іспит у форматі онлайн складають випускники минулих років. Цьогорічні одинадцятикласники приймуть естафету вже після завершення навчального року.

Для участі в основній сесії тестування зареєстровано понад 287 тисяч вступників. Усі учасники НМТ мають отримати результати тестування з чотирьох предметів.

Це три обов’язкові – українська мова, математика, історія України та один предмет за вибором.

Іспит триватиме 240 хвилин, міститиме два 120-хвилинних блоки по два предмети з перервою між ними тривалістю 20 хвилин. У першому блоці НМТ учасники будуть виконувати завдання з двох обов’язкових предметів: української мови та математики.

Вступники зможуть обрати черговість виконання предметів та завдань самостійно у межах 120 хвилин, відведених на виконання цього блоку.

На що треба звернути увагу, які організаційні питання враховувати, про це розповідає ОСВІТА.UA, які розробили дорожню карту вступника.

Як зазначають фахівці, для допуску до центру складання тесту випускник повинен пред’явити сертифікат учасника НМТ та оригінал документа, що посвідчує особу або його цифровий аналог в застосунку «Дія», якщо є змога, варто мати роздруковане запрошення-перепустку, що розміщена на інформаційній сторінці учасника НМТ.

При собі необхідно мати ручку, пляшку води без етикетки і перекус. Особисті речі, що не передбачені тестуванням, залишити у спеціально відведеному місці. Паперові чернетки будуть надані безпосередньо в аудиторії тестування.

Наголошується, що під час проходження тесту учасникам слід уважно слухати промову інструктора, якщо потрібна допомога  в разі надзвичайної ситуації, некоректної роботи програми чи оголошення повітряної тривоги ‒ звертатися до інструктора, дотримуватися вказівок персоналу екзаменаційного центру. Зазначається, що під час тестування учасник має право з дозволу старшого інструктора вийти з аудиторії. Час, який він проведе за межами аудиторії, не буде додано до часу, відведеного для виконання сертифікаційної роботи.

Складання НМТ – визначальна подія. Вона вимагає відповідальності та, насамперед, безпеки. Тож учасників НМТ та їхніх рідних просять не поширювати інформації про місце проведення іспиту, не передавати персональних даних стороннім особам.

Прес-служба міського голови.