Рік навчальний завершується – новий на порозі

рік навчальний завершується – новий на порозі. Зображення 1
«Про підготовку закладів освіти до освітньо-виховного процесу 2016-2017 років» йшла мова на черговому засіданні виконкому міської ради.


З основного питання доповідала начальник міського управління освіти Галина Рубаха. Зупиняючись на головних аспектах з підготовки до наступного навчального року, вона детально окреслила структуру освітніх закладів, напрямки діяльності й завдання.
Так, освіта міста – це 20 закладів, з яких дев’ять дошкільних та два позашкільні, де навчається близько 6 тисяч дітей. Сьогодні у системі освіти працює 1156 спеціалістів. Функціонує мережа груп компенсуючого типу на базі дошкільних навчальних закладів №5,11,13,18, 21 та №22. У 20 групах виховується 277 дітей різного віку з порушеннями зору, мови, опорно-рухового апарату, психологічного розвитку та з малими і затухаючими формами туберкульозу. Головну увагу приділено створенню належних умов для перебування дітей, організації збалансованого харчування, на контролі питання регулярного безкоштовного підвезення учнів, мешканців прилеглих селищ, до місць навчання.

Заклади – активні учасники експериментальної діяльності, працюють над науково – методичним проектами. Як наслідок, досягнення дітей у Всеукраїнських учнівських олімпіадах і Міжнародних конкурсах, вагомі методичні розробки педагогів, занесені до обласного каталогу інноваційних педагогічних технологій. Говорячи про це, доповідач зупинилася на питанні забезпечення шкіл підручниками, впровадженні комп’ютерних інформаційних технологій.
Аналізуючи стан підготовки до наступного навчального року, Галина Рубаха підкреслила, що вже розроблено проект мережі класів, проведено попередню комплектацію закладів педкадрами, визначено вакансії. Попередня мережа класів на 2016-2017 навчальний рік включає 137 класів для 3412 учнів, у тому числі реабілітаційний клас та класи інтенсивної педагогічної корекції. Середня наповнюваність по місту становитиме 25,0 проти 24,2 у поточному навчальному році.
Окремо обговорювалося питання господарської діяльності закладів освіти. Розглядався стан вже виконаних робіт, визначалися найближчі завдання з проведення поточних та капітальних ремонтів. Увагу було звернуто на підготовку до опалювального сезону котельного господарства, забезпечення закладів енергоносіями. Зупинилися і на проблемних та першочергових питаннях.
Зокрема співдоповідач по головному питанню, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва міста Віктор Ребенок окреслив кроки з переведення на індивідуальне опалення шести освітніх об’єктів у зв’язку з децентралізацією системи теплопостачання в місті.
Детально зупинившись на всіх аспектах, членами виконкому було прийнято рішення щодо основних напрямків підготовки закладів освіти до освітньо-виховного процесу 2016-2017 років.
На виконкомі розглядалося ще ряд важливих питань, з яких прийнято відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.