Реєстраційний відділ інформує

        Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (надалі в Законі державна реєстрація прав) - офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (пп.1 ч.1 ст.2 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, далі - Закон).

       Згідно з ч. 4 ст. 19 Закону строк, визначений у днях, обраховується з дня реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав. Строк, визначений у годинах, обраховується з часу реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав.

      Відповідно до ч. 7 ст. 34 Закону адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав, та округлюється до найближчих 10 гривень.

        Адміністративний збір справляється за одну надану послугу у сфері державної реєстрації прав.

        У разі надання однієї послуги у сфері державної реєстрації прав одночасно усім співвласникам нерухомого майна адміністративний збір справляється один раз у повному обсязі.

        У разі якщо державна реєстрація права власності або інших речових прав, відмінних від права власності, проводиться у строки менші, ніж передбачені ст. 19 Закону (реєстрація права власності та інших речових прав (крім іпотеки) – у строк, що не перевищує 5 робочих днів, державна реєстрація обтяжень, іпотек речових прав – у строк, що не перевищує 2 робочих днів), особи, визначені п.п. 1-9 ч. 8 ст. 34 Закону, не звільняються від сплати адміністративного збору, а саме:

1) фізичні та юридичні особи - під час проведення державної реєстрації прав, які виникли та оформлені до проведення державної реєстрації прав у порядку, визначеному  Законом;

2) громадяни, віднесені до категорій 1 і 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

3) громадяни, віднесені до категорії 3 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно проживають до відселення чи самостійного переселення або постійно працюють на території зон відчуження, безумовного (обов’язкового) і гарантованого добровільного відселення, за умови, що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали в зоні безумовного (обов’язкового) відселення не менше двох років, а в зоні гарантованого добровільного відселення - не менше трьох років;

4) громадяни, віднесені до категорії 4 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно працюють і проживають або постійно проживають на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що станом на 1 січня 1993 року вони прожили або відпрацювали в цій зоні не менше чотирьох років;

5) інваліди Великої Вітчизняної війни, особи із числа учасників антитерористичної операції, яким надано статус інваліда війни або учасника бойових дій, та сім’ї воїнів (партизанів), які загинули чи пропали безвісти, і прирівняні до них у встановленому порядку особи;

6) інваліди I та II груп;

7) Національний банк України;

8) органи державної влади, органи місцевого самоврядування;

9) інші особи за рішенням сільської, селищної, міської ради, виконавчий орган якої здійснює функції суб’єкта державної реєстрації прав.

Адміністративний збір не справляється за внесення змін до записів Державного реєстру прав, пов’язаних із приведенням у відповідність до законів України у строк, визначений цими законами (абз.12 ч.8 ст.34 Закону).

 

Розміри адміністративного збору

за державну реєстрацію прав та їх обтяжень, надання інформації

 у  2017 році

 (з урахуванням змін до статі 34 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, внесених Законом України від 06.12.2016 № 1774-VIIІ, які набули чинності 01 січня 2017 року (далі - “Закон”)

Адміністративний збір

(з урахуванням виду реєстраційної дії або надання інформації та строків)

 Розмір плати                           (від прожиткового мінімуму для працездатних осіб

станом на 01 січня 2017 року)

Округлена сума,

 грн

За державну реєстрацію права власності у строк:

-       що не перевищує  5 робочих днів

 

 

0,1

 

 

160

-        у строк 2 робочі дні 1 1600
-        у строк 1 робочий день 2 3200
-        у строк 2 години 5 8000

За державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки) у строк:

-        що не перевищує  5 робочих днів

 

 

0,05

 

 

80

-        у строк 2 робочі дні 0,5 800
-        у строк 1 робочий день 1 1600
-        у строк 2 години 2,5 4000
За державну реєстрацію обтяжень речових прав, іпотеки у строк, що не перевищує 2 робочих днів

 

0,05

 

80

За внесення змін до записів Державного реєстру прав, що передбачено ст. 26 Закону у тому числі виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника у строк, що не перевищує 1 робочого дня з дня реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав

 

 

 

0,04

 

 

 

60

За отримання інформації з Державного реєстру прав, у строк, що не перевищує 1 робочого дня з дня реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав      (ПАПЕРОВА ФОРМА)

 

 

0,025

 

 

40

За отримання інформації з Державного реєстру прав, у строк, що не перевищує 1 робочого дня з дня реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав (ЕЛЕКТРОННА ФОРМА)

 

 

0,0125

 

 

20

 

 

 

Реєстраційний відділ виконавчого комітету Покровської міської ради.