Реалізовано черговий проект бюджету участі. Коворкінговий простір став ще більш затишним та мультимедійним

Поняття “коворкінг” увійшло в життя покровчан три роки тому. Незвичну у нас, але перевірену і виправдану європейську модель організації діяльності людей тоді впровадили на базі Центральної бібліотеки.

Зі створенням коворкінгового, або як його простіше називають арт-центру, бібліотека стала по-справжньому публічним, багатофункціональним простором, що відповідає запитам сучасних читачів. Він цікавий як для індивідуальної роботи, так і групової. Тут проходять круглі столи, семінари, кіноперегляди майстер-класи, заняття, зустрічі та інші різноманітні заходи.

Арт-центр став популярним серед містян. Свідченням того є підтримка, яку отримала ідея з його удосконалення, подана на цьогорічний бюджет участі. Автором проекту є директор ЦБС Лариса Смислова, а сам він передбачав обладнання бібліотечного коворкінгового простору новою сучасною комп'ютерною технікою та оновлення дизайну приміщення. Проект набрав 550 голосів та увійшов у п'ятірку переможців, які до кінця календарного року мають бути реалізовані за рахунок міського бюджету.

Нині останні роботи завершено, а техніку та меблі придбано та встановлено. Тепер у розпорядженні гостей коворкінгового центру є п'ять ноутбуків, дві електронні книги, принтер, проектор, фліпчарт (демонстраційна таблиця для презентацій) і термопот, з яким чай у паузу або за спілкуванням ніколи не буде холодним.

Придбано п'ять мобільних столів та 40 стільців. Легкі та рухливі меблі дають можливість мобільно змінювати простір коворкінга під потреби гостей. Він може прийняти вигляд кіно-, конференцзала, навчального приміщення або стати просто вільним простором.

У тому, що коворкінговий центр став ще більш затишним комфортним та мультимедійним , кожен може переконатися особисто, завітавши до бібліотеки.

Прес-служба міського голови.