Міський голова зустрівся з мешканцями Новософіївки

 

Зустріч, що відбулася на минулому тижні, була ініційована селищною громадою. Олександр Шаповал відгукнувся на запрошення людей, громадського об’єднання  «Форум розвитку місцевого самоврядування села Новософіївка», котрі виступають за приєднання до Покрова. Взяв участь у розмові та відповів на запитання, які хвилюють жителів.

Новософіївка та інші селища, що входять до цієї території, сьогодні стоять перед відповідальним вибором – об’єднання у територіальну громаду. Тож не випадково мешканці ініціювали зустріч з міським головою, бо Покров вже має досвід ОТГ.

Обговорення питання, яке гостро стоїть для жителів цих селищ, розпочалося вже у Хмельницькому, на півшляху до Новософіївки. Люди зустрічали Олександра Шаповала на в’їзді до села, аби розповісти про ситуацію, що склалась. Говорили про те, що сільська влада перешкоджала, аби ця зустріч відбулася, відмовила людям у транспорті, а один з великих орендарів відверто погрожував селянам. Жителі зазначали, що їхні інтереси ігноруються, а нагальні питання не вирішуються.

Така ж атмосфера панувала і в клубі Нофософіївки, де зібралися  мешканці. Присутні зауважували на задавнені проблеми, які не вирішуються роками – медичної допомоги, руху громадського транспорту, надання адміністративних послуг, водопостачання та ін. Висловлювали єдине бажання приєднатися до Покрова .

Задавали численні запитання Олександру Шаповалу, всіх цікавило, як живе сьогодні Покров, до складу якого увійшов старостинський Шолохівський округ. Міський голова детально розповів про той шлях, який вже пройшов Покров, про проблеми, з якими зіткнулися під час об’єднання і котрі ще потребують вирішення, про перші успіхи та перемоги. Наголошував, що разом з позитивними зрушеннями ще залишається чимало проблемних питань.

Зустріч тривала за конструктивного діалогу.

Яким саме шляхом піде далі Новософієвка і чи візьмуть до уваги побажання громади? Вже незабаром це питання стане одним з головних на засіданнях сільської ради.

Прес-служба міського голови.