Пройшли Кирило - Мефодіївські читання

пройшли кирило - мефодіївські читання. Зображення 1
Роль мови та віри у житті кожного народу неможливо переоцінити. Це – як повітря, як сила, що надихає на збереження самобутності свого народу.


Про це нагадує День слов’янської писемності та культури. Традиційно 24 травня в освітніх та культурних закладах міста згадували святих рівноапостольних братів-просвітителів Кирила та Мефодія, головними винаходами яких – слов’янською абеткою під назвою «кирилиця», ми користуємося до сьогодні.
А група наших освітян на чолі з Благочинним Нікопольського району та м. Покров протоієреєм Володимиром побували на V Міжнародних наукових Кирило-Мефодіївських читаннях, що проходили на базі Криворізького академічного міського театру драми та музичної комедії ім. Тараса Шевченка. У наукових читаннях взяли участь духовенство єпархії, представники місцевої влади, закладів культури, студенти та викладачі вишів, вчителі та учні загальноосвітніх навчальних закладів, недільних шкіл з усієї країни. І на пленарному, і на секційних засіданнях звучали доповіді та лекції на духовні, історичні теми, та стосовно культури та виховання. Наукові читання проводять з метою стимулювання творчої активності і наукової діяльності обдарованих студентів та учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів та привернення керівників закладів освіти й культури до проблем духовного та морального відродження суспільства.
Прес-служба міського голови.