Пройшла вулична акція

Щорічно у третю неділю травня світ відзначає День пам’яті людей, які померли від СНІДу. Напередодні пам’ятної дати у Покрові відбулося ряд інформаційно-просвітницьких заходів, до яких долучилися медичні та освітні заклади, соціальні установи та громадські організації.


Аби привернути увагу містян до проблеми розповсюдження небезпечного захворювання, сьогодні опівдні активісти громадської організації «Древо життя» провели вуличну акцію у центральному сквері біля площі ім. Івана Сірка. Вони проводили анкетування, роздавали перехожим буклети, засоби контрацепції, розповідали про шляхи передачі та необхідність профілактики ВІЛ. Волонтери інформували містян, де можна перевірити свій ВІЛ-статус, пояснюючи, що не знаючи його, кожен ризикує своїм життям і життям близьких людей.
На жаль, значна частина нашого суспільства і досі перебуває під впливом ілюзії про те, що ВІЛ-інфекція це захворювання асоціальних груп населення. Між тим СНІД належить до п’ятірки причин непрацездатності та передчасної смерті серед українців (у віці до 65 років). А згідно з інформаційним бюлетенем Центру громадського здоров’я МОЗ, станом на 1 квітня 2017 року в Україні офіційно зареєстровано 303 473 випадки ВІЛ – інфікування. До цього часу єдиним реальним заходом, за допомогою якого людство має можливість боротися зі СНІДом, є зміна поведінки на більш безпечну.
Прес-служба міського голови.