Про сучасні технології виготовлення документів для випускників шкіл. Єдина державна база з питань освіти

про сучасні технології виготовлення документів для випускників шкіл. єдина державна база з питань освіти. Зображення 1

Для сучасної молодої людини освіта є гарантією стабільного майбутнього. Проте діти у школі отримують не лише знання, вміння та навички, а, як результат навчання, документи про освіту – свідоцтво про базову загальну середню освіту після 9-го класу та атестат про повну загальну середню освіту по закінченню 11-го класу.


Враховуючи той факт, що сучасний конкурсний відбір абітурієнтів вишами не дають право на помилку жодному учаснику навчально-виховного процесу: педагогам, учням та батькам, тому робота щодо замовлення, виготовлення та отримання нашими випускниками документів про освіту є досить клопіткою та напруженою, оскільки мова йде про документи, які дають можливість дітям продовжувати своє навчання та здобувати професію, а також можливість вступити до обраного вузу. Паперова процедура замовлення свідоцтв та атестатів для випускників є усталеною протягом багатьох років.
Сьогодні невід’ємною та важливою частиною нашого життя є інноваційні комунікаційні технології, не кажучи про те, що комп’ютерні технології проникли в усі сфери людської діяльності, зокрема в освітній процес. Тому, використовуючи можливості сучасних технічних і програмних засобів, з метою оперативного та якісного замовлення документів про освіту для випускників шкіл управління освіти виконавчого комітету Покровської міської ради долучається до роботи в Єдиній державній базі з питань освіти (ЄДБО). Міністр освіти і науки України Сергій Квіт підкреслив важливість функціонування бази та зазначив, що через ЄДБО держава взяла на себе зобов’язання обліку перед суспільством та відслідковує шлях здобуття освіти - від учнів до студентів і випускників.
Вищі навчальні заклади України з 2015 року вже працюють в ЄДБО. І сьогодні кожний університет друкує дипломи за власним дизайном і сам обирає друкарню. При цьому Державне підприємство «Інфоресурс» надає навчальному закладу номер і серію документу, які вважаються захистом виданого диплому. Таке рішення дозволило суттєво знизити ціну на виготовлення документів, вдосконалити процес замовлення та отримання документів, а також війдійти від рутинної, «паперової» роботи.