Про готовність до зими

про готовність до зими. Зображення 1
Питання про підготовку комунальних підприємств та соціальної сфери міста до осінньо-зимового періоду 2017-2018 року – було основним на засіданні чергової 26 сесії Покровської міської ради.

 З метою своєчасної підготовки об’єктів життєзабезпечення міста, у квітні сесією було затверджено план відповідних заходів по комунальних підприємствах, закладах охорони здоров’я, освіти та культури.

-Усі заплановані заходи – виконано, - повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Ребенок, доповідаючи перед депутатами про стан готовності кожного сектору міської інфраструктури.
ТЕПЛОВЕ ГОСПОДАРСТВО
Загальна кількість котелень, які опалюють бюджетні і комунальні заклади та підготовлені до опалювального сезону, становить 26 одиниць, з яких 17 газових, решта – твердопаливні.
Згідно розпорядження міського голови, у закладах комунальної та соціальної сфери опалювальний сезон розпочався з 2 жовтня.
ЖИТЛОВИЙ ФОНД
Начальник управління ЖКГ детально зупинився на видах роботи та їхній вартості.
Зокрема, за рахунок місцевих коштів виконано капремонт м’яких покрівель на 26 будинках загальною площею майже 20 тис. м2 .
Прозвучали цифри та адреси по ремонту фасадів будинків, ліфтів, внутрішньобудинкових інженерних мереж, внутрішньоквартальних доріг, панельних швів, під’їздів, вікон, дверей, відмостків, лавочок, доріжок, робіт з прочистки та перевірки димовентканалів, обрізки та видалення дерев, ремонту систем холодного водопостачання, каналізаційних, внутрішньобудинкових систем забезпечення та інше.
Окремо перераховувалися роботи, виконані управляючою компанією "Універсал-сервіс ЛТД", з-поміж них – реконструкція освітлення сходових клітин у під’їздах, заміна у підвалах металевих труб водопостачання на поліпропіленові, входів холодної води, каналізаційних випусків та каналізаційних систем. На 22 житлових будинках виконано поточний ремонт м’яких покрівель, відремонтовано 1400 погонних метрів міжпанельних швів житлових будинках та інші види робіт.

МКП "ПОКРОВВОДОКАНАЛ"

По цеху водопостачання виконано значні роботи на насосних станціях І та ІІ підйомів. Здійснюється реконструкція насосно-фільтрувальної станції питної води (пересипка фільтрів, заміна запірної арматури та трубопроводів, ремонтні роботи на будівлях). Запроваджуються заходи по зменшенню енергоспоживання. Впроваджується знезараження питної води гіпохлоридом натрія замість хлору.

По очисним спорудам - завершена реалізація проекту "Реконструкція мереж господарчо-побутової каналізації по вул. Лізи Чайкіної", у результаті чого замінено 1,4 км каналізаційних мереж, виконано ремонт каналізаційних колодязів із заміною люків на полімерні, благоустрій доріг, тротуарів.
Ведуться роботи по заміні каналізаційних люків на полімерні.
По цеху водопровідних мереж здійснювалася заміна вводів на житлові будинки, запірної арматури, капітально відремонтовано понад 4,5 км водопровідних мереж із заміною трубопроводів на поліетиленові.

БЛАГОУСТРІЙ
За кошти обласного бюджету виконано капітальний ремонт двох доріг Л.Чайкіної та Чехова, завершено реконструкцію вул. Центральної, площі ім. І Сірка та міського парку ім. Б. Мозолевського.
За рахунок коштів міського бюджету поточним ремонтом охоплено 26 доріг, площею ремонту – 6,9 тис. м2, десять тротуарів, площею ремонту 2,6 тис.м2.
Завезено на склади півтори тисячі тонн граншлаку, очікується ще дві.
До роботи у складних умовах зимового періоду підготовлено 20 одиниць спецтехніки.
Після реконструкції вул.. Л. Чайкіної проведена заміна вуличного освітлення території на енергозберігаючі світильники та лампи, що покращило якість освітлення та зменшило енергоспоживання.
Кошти спрямовувалися на утримання ливневої каналізації, розмітку, підсипку доріг, ремонт дорожніх знаків, утримання малих архітектурних форм.

ОСВІТА
Капітально відремонтовано покрівлі у п’яти закладах - СЗШ, 9, НВК №1 (корпус 1), дитячі садки № 13, 16, 21. Загальна площа ремонту – майже 5 тис. м2.
Проведено планово-технічне обслуговування та ремонт котельного обладнання, повірка лічильників газу, коректорів об’єму та сигналізаторів газу. Здійснена ревізія системи автоматики безпеки на газових котлах.
Відремонтовано 120 погонних метрів системи водопостачання, 150 метрів каналізаційних труб, 170 м. мережі теплопостачання. Дев’ять шкіл, два позашкільних заклади та 7 дитячих садків опалюються на 100%.
З метою енергозбереження, до початку навчального року, загалом замінено 104 вікна та 7 дверей на пластикові.
У всіх закладах проведено заміри опору ізоляції електропроводки.
Оформлені та підписані державним інспектором з енергонагляду та надані до Департаменту освіти та науки облдержадміністрації 24 паспорти готовності.

ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я
У центральній міській лікарні та Центрі первинної медико-санітарної допомоги замінено труби опалення, каналізації, холодного та гарячого водопостачання загальною протяжністю понад дві тисячі погонних метрів. Поточним ремонтом охоплено 54 м2 м’яких покрівель.
Усі паспорти готовності підписані у Департаменті охорони здоров’я.

ДОДАТКОВІ ЗАХОДИ
На випадок ускладнення погодних умов підготовлено два стаціонарних пункти обігріву, один пересувний, діє соціальний патруль. У готовності і мобільна електростанція на випадок аварійних відключень електромереж міста.
З 16 жовтня відновлено роботу диспетчерського пункту виконкому міської ради.
Сформовано аварійно-відновлювальні бригади та призначені відповідальні чергові керівного складу виконкому, комунальних підприємств та бюджетних установ.
Міським головою на рівні облдержадміністрації відпрацьовано питання взаємодії з експлуатаційними службами енергопостачальної компанії та вирішено відновити з 1 листопада цілодобову роботу аварійно-відновлювальних бригад ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго".
На даний час енергокомпанією ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" виконуються роботи над посиленням електричних мереж та електрообладнання трансформаторних підстанцій міста – це заміна електричних кабельних вводів та ліній на 22 житлових будинках та 8 трансформаторних підстанціях.

Після обговорення звіту, депутати затвердили проект рішення.
У питаннях в різному, було затверджено зміни до бюджету, у комунальну власність територіальної громади прийняли 7 відрізків доріг, що перебували на балансі гірничо-збагачувального комбінату.
Також у новій редакції було затверджено Комплексну програму "Поліпшення екологічної ситуації міста Покров на 2017-2020 роки". Внесено зміни до "Комплексної програми профілактики злочинності та правопорушень в місті Покров на 2016-2020 роки", у новій редакції затвердили Положення про Покровський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Усього на засіданні 26 сесії міської ради розглянуто та ухвалено 27 рішень.
Прес-служба міського голови.