Працює мобільний соціальний офіс

працює мобільний соціальний офіс. Зображення 1
Рішенням міського голови при управлінні праці та соціального захисту населення з березня діє мобільний соціальний офіс. Крім УПтаСЗН у його роботі беруть участь фахівці центру зайнятості, пенсійного фонду, територіального центру, служби у справах дітей, Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, відділу молоді та спорту. За потреби, долучаються представники інших установ, бо графік, місце проведення та перелік фахівців визначаються на підставі аналізу звернень та заявок мешканців міста за попередній місяць.

За майже чотири місяці мобільний соціальний офіс побував у освітніх установах, на міськводоканалі, в раді ветеранів, на Другому селищі, а вчора опівдні зустріч з мешканцями відбулася на базі домоуправління № 2. Виїзди здійснюються двічі на місяць, і вже наступний заплановано на 26 липня у селище Перевізькі Хутори.
На думку фахівців, котрі входять до складу мобільного офісу, така форма взаємодії дуже ефективна. Бо в умовах динамічних законодавчих змін, дає можливість підвищувати рівень інформованості населення про поточну ситуацію у сфері соціального захисту. Крім консультативно - роз’яснювальних послуг мобільний соціальний офіс здійснює прийом заяв та відповідних документів від громадян, які потребують додаткової соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна». Зручно і самим мешканцям, адже усі різнопланові питання соціального спрямування можна з’ясувати за місцем проживання. Серед найбільш актуальних тем – порядок нарахування субсидій, призначення соціальних допомог та матеріального забезпечення на випадок безробіття, актуальні вакансії по місту та можливість професійного навчання та перенавчання, вихід на пенсію та інші.
Мобільний офіс створений з метою покращення соціального обслуговування та надання соціальної підтримки жителям міста шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання. Тож варто скористатися такою можливістю, про час та місце проведення виїзного прийому повідомляється заздалегідь.
Прес-служба міського голови.