Покровська ВД Нікопольського УЕГГ

покровська вд нікопольського уегг. Зображення 1

Фахівці ПАТ «Дніпропетровськгаз» у минулому році виявили 625 витоків газу на газових мережах, що дозволило скоротити втрати природного газу кількістю 20 мільйонів кубометрів на суму 215,3 млн. грн. Такі результати компанія отримала завдяки комплексному приладовому обстеженню, яке вже другий рік виконує служба діагностики газопроводів.


«До 2014 р наша компанія виконувала технічне обслуговування газових мереж з періодичністю 1 раз у 5 років. Після створення служби діагностики, ПАТ «Дніпропетровськгаз» стало першим в Україні газорозподільчим підприємством, що виконує комплексне приладове обстеження щорічно», - пояснює перший заступник Голови Правління – головний інженер Тетяна Бузовська.
Служба діагностики газопроводів створена у кожному управлінні ПАТ «Дніпропетровськгаз», в тому числі і в Нікопольському УЕГГ та в Покроввській дільниці, як його структурному підрозділі. Наші спеціалісти проводять комплексне приладове обстеження (КПО) газопроводів за затвердженими графіками технічних оглядів газопроводів та споруд на них. За 2015р фахівцями служби діагностики газопроводів Покровської дільниці обстежено 222,0 км наземних та 167,0 км підземних газопроводів. Виявлено та усунено: 58 пошкоджень ізоляції газопроводу, 8 витоків газу на підземному газопроводі, 40 витоків газу на надземному газопроводі . За 1- й квартал поточного року вже комплексно приладами обстежено 60,0 км надземного газопроводу, на якому виявлено та усунено 33 витоки газу; 11,0 км підземного газопроводу, на підземному газопроводі високого тиску виявлено і усунено 4 витоки газу.
Основна задача проведення КПО - виявлення місць пошкоджень та витоків газу в газопроводі. Кожен спеціаліст має теоретичну та практичну підготовку, необхідну для виконання якісного і вчасного технічного обслуговування газопроводів. Проаналізувавши можливі причини виявлених пошкоджень, працівники служби вживають всі необхідні заходи для приведення в робочий стан відповідних ділянок газопроводів.
Для удосконалення знань та професійних навичок спеціалістів з проведення КПО, ПАТ «Дніпропетровськгаз» у 2016р започаткували конкурс професійної майстерності бригад служби діагностики газопроводів. «Проведення новоствореного конкурсу дає можливість підвищити рівень підготовки працівників служб діагностики, які щоденно скорочують втрати природного газу та запобігають виникненню аварійних ситуацій, - зауважує начальник виробничо-технічного управління Сергій Круковець. – У реальних умовах вони постійно стикаються з різними позаштатними ситуаціями,тому від їх якісної та оперативної роботи залежить безпека споживачів» Брала участь у першому етапі професійного конкурсу і бригада служби діагностики газопроводів Покровської дільниці та посіла почесне 3-є місце серед 8 бригад Нікопольського управління.