Покровчани за чисте довкілля

 

Всесвітній день охорони навколишнього середовища молодь міста зустрічає плогінгом, долучившись до екологічної акції, оголошеної Дніпропетровським обласним відділенням Національного Олімпійського комітету.

Таке важливе починання підтримав відділ молоді та спорту виконкому, запросивши всіх небайдужих приєднатися до природоохоронного марафону. Дата обрана не випадково, п’ятого червня відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за її результатами створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).

Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається в більш ніж 100 країнах світу. До цього дня і стартувала екоактивність, до якої долучилися відділ молоді та спорту, молодіжна рада та небайдужі покровчани.

Цієї суботи вони прибирали територію поблизу зони відпочинку, де проводять своє дозвілля містяни. За декілька годин зібрали мішки сміття, а на пам’ять отримали сувеніри від НОК Дніпро. Учасники зазначали, що такі акції допомагають привернути увагу суспільства до екологічних проблем. Змінюють ставлення молоді до навколишнього світу, питання збереження природи. Бо чистота починається з кожного, з особистого усвідомлення себе, як частини довкілля.

Прес-служба міського голови.

Фото Юлії Грінь.