На бульварі Шевченка висадили горобини та кельрейтерії

 

Важлива ініціатива була реалізована у рамках проекту Яніки Мерило EcoAngel. Молоді деревця прикрасять одне зі знакових місць Покрова.

Яніку Мерило знають у Покрові не лише як відомого реформатора та радника міністра цифрової трансформації, перш за все, як людину, котра спільно з міським головою Олександром Шаповалом впроваджує перспективні програми та ідеї. Окрім електронних сервісів, що вже активно діють у місті, піднімаються питання екологічного спрямування. Одна з останніх ініціатив, з омолодження зелених насаджень, була реалізована цієї суботи.

Разом з молоддю та небайдужими містянами Яніка висадила бульваром деревця горобини та кельрейтерії. У екоакції взяв участь і міський голова Олександр Шаповал, він говорив про важливість такої роботи, що до неї долучається молодь, яка прагне позитивних змін у своєму місті.

На цьому наголошували й інші учасники. Так, Федір Грищенко прийшов разом зі своїм онуком, Станіславом. За словами чоловіка, хоче, аби висаджене деревце нагадувало хлопчику про дідуся і цю мить, коли разом робили добру справу.

Не лише добра пам’ять залишиться про цей день, а й краса. Дерева додадуть бульвару затишку. Вони мають неабиякий декоративний ефект. Кельрейтерію називають деревом-ліхтариком через дивовижні плоди. А горобина в Україні — символ щастя та миру в родині. Саджанці добре адаптовані до наших погодних умов, а, отже, вже через рік-два ми побачимо їх в усій красі.

Прес-служба міського голови.