Покровчанка перемогла у Всеукраїнському конкурсі есе ім. Сергія Кемського

Конкурс юних літераторів Малої академії наук (МАН) присвячений пам'яті журналіста, політолога, героя “Небесної сотні” Сергія Кемського проходить в Україні вже не перший рік. Участь у ньому є серйозним творчим іспитом для юних літераторів, адже вимагає від них на повну силу розкривати свій талант.

Оцінює твори експертна комісія до складу якої входять представники Національної спілки письменників України, педагогічні та науково-педагогічні працівники навчальних закладів, члени громадських організацій та благодійних фондів.

Далеко не кожному учню під силу написати есе на соціально-політичну тематику, яке б відповідало вкрай високим критеріям.

У 2020 році участь у конкурсі вперше взяли й представники загальноосвітньої школи № 6. Шестеро учнів 8-11 класів закладу писати есе на тему відомої цитати президента США Барака Обами: “Якщо у вас немає переконання і сміливості, щоб захистити те, що ви вважаєте правильним — жорстокість буде супроводжувати вас завжди”.

Тема була непростою, адже торкалася серйозних соціальних і філософських питань.

Загалом свої роботи надіслали близько 250 учасників з різних регіонів України. Експертна комісія відібрала до числа переможців 66 найкращих есе, серед них виявилася і робота учениці 8-А класу Кіри Рижикової (вчитель Юлія Наумова).

Для дівчини це не перший літературний досвід. Вона брала участь у мовознавчому конкурсі ім. Петра Яцика, а також літературному конкурсі “Собори наших душ”.

За умовами конкурсу ім. Сергія Кемського переможці будуть відзначені дипломами, а найкращі твори увійдуть до окремої збірки. Вітаємо Кіру та її наставника з цим досягненням,  бажаємо рухатися вперед, розвиваючи свій літературний талант.

Прес-служба міського голови