Покров вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні

 

Запалені свічки на тлі державного прапора і  каски на рушниках, які стали німим символом. У 2014 вони слугували чи не єдиним захистом людей, які відстоювали державність, сьогодні на них зображено червону петриківську калину – знак відданості своїй землі  і нашої пам’яті. Їх поклали біля пам’ятника Великому Кобзарю, де пройшов мітинг, присвячений пам’ятній даті.

Представники влади, підприємств і організацій, політичних партій, духовенство та учнівство зібралося біля погруддя Тараса Шевченка, аби вкотре згадати події, що стали переломними в історії України, віддати данину поваги людям, які поклали життя за свою країну.

Про це говорили присутні, хвилиною мовчання вшанувавши пам'ять Героїв Небесної Сотні та наших земляків, Почесних громадян Олександра Ісаєнка, Дмитра Стрільця, Олега Кравченка, Олександра Мокієнка.

Відзнаками міського голови були нагороджені волонтери та люди, що займаються національно-патріотичним вихованням молоді. Живі квіти лягли до підніжжя пам’ятника Кобзарю, символічних сто паперових янголів залишили присутні біля погруддя Т.Г.Шевченка під проникливі пісні вихованців мистецьких закладів.

День пам’яті Героїв Небесної Сотні став головною темою заходів, що пройшли у закладах освіти та культури, де говорили про те, що забувати не маємо права.

Прес-служба міського голови.