Покров вшановує пам'ять Героїв-«Кіборгів»

"Кіборги" вистояли, не встояв бетон" – ці слова навічно увійшли в історію, разом із подвигом  незламних воїнів.

Сьогодні, 16 січня, Покров разом з усією Україною вшановує пам'ять Захисників Донецького аеропорту.

Бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, тобто 242 дні. В обороні також брали участь волонтери і медики.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули більше 200 військових, поранено понад 500.

За час оборони десятки тонн градів, снарядів важкої артилерії і російських боєприпасів летіло на цей об'єкт, але наші воїни не здавали позицій і, навіть під шквальним вогнем, тримали оборону.

У Донецькому аеропорту та селищі Піски протягом цього періоду воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку "Дніпро-1", Добровольчого українського корпусу (ДУК) та інші.

За стійкість та незламність їх назвали «Кіборгами». Вони стали символом мужності українських воїнів, які до останнього захищають рідну землю.

З початку повномасштабного вторгнення, «кіборги» знову стали у лави ЗСУ, виборюють незалежність та територіальну цілісність України, її свободу.

Сьогодні Покров віддає шану Героям. У закладах культури міста тривають онлайн-заходи, присвячені Захисникам Донецького аеропорту. Про «Кіборгів» йшла мова і під час онлайн виховних годин у освітніх закладах.

Покров доземно вклоняється їхній мужності - їхній пам’яті.

Прес-служба міського голови.