ПОКРОВ ВІДЗНАЧИВ 77 РІЧНИЦЮ ЗВІЛЬНЕННЯ УКРАЇНИ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

 

28 жовтня до меморіалів лягли живі квіти. Ця дата є днем пам’яті та безмежної шани до всіх, хто наближав час Перемоги. Хвилиною мовчання вшановували покровчани героїв. Карантинні обмеження внесли свої корективи, але не вплинули на прагнення людей віддати данину поваги всім, хто поліг у полум’ї Другої світової.

Представники влади, підприємств та організацій ішли до братських поховань. День звільнення України — то пам’ять про мільйони загиблих. 3 червня 1941-го по жовтень 1944-го Україна була ареною збройної боротьби проти окупантів. Силами чотирьох Українських фронтів та серією визначальних наступальних операцій звільнялися території від ворога - мільйонами життів солдат, підпільників, мирного населення. Людські втрати України у війні склали понад 9 млн. військових і цивільних осіб.

Близько двох тисяч воїнів поклали своє життя за звільнення нашого міста, більше трьох тисяч отримали поранення. Братські поховання селищ П.Хутори, Рудника, Гірницького, Олександрівки, Шолохового, Базавлука, Миронівки є одвічним нагадуванням тому, якої ціною було виборено мир. Нікопольсько-Криворізька операція зі звільнення нашого краю стала одним з визначальних етапів Другої Світової.

Про це вкотре нагадали працівники міського народного історико-краєзнавчого музею ім.М.Занудька. До визначної дати тут підготували виставку з архівних матеріалів та експонатів закладу.

Постійнодіюча експозиція, присвячена Другій світовій, поповнилася новими свідченнями. Героїчно-скорботній даті присвятили тематичні заходи заклади культури та освіти, клубні осередки, Будинок культури Шолохового.

Прес-служба міського голови.