Покров відзначив 205-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Його поезії перекладені більш ніж ста мовами світу, Великому Кобзареві встановлено близько 1500 пам’ятників, його слово лунає заповітом, хвилює та пробуджує. В цьому феномен видатного сина українського народу, він дав початок відродженню національної свідомості.

Тарас Шевченко – серед нас, кожен його рядок – то відповідь на виклики сьогодення. Про це говорили покровчани, які дев’ятого березня, у День народження поета, зібралися біля погруддя Кобзаря, на бульварі, що носить його ім’я. Численні містяни, представники влади, духовенства, підприємств і організацій, політичних партій згадували етапи непростого, такого короткого життя митця і його невмирущі рядки.

Шевченкове слово лунало у виконанні молоді і старшого покоління, його поезії близькі всім, бо кожен рядок – це заклик любити свій народ і свій край.

Талановитий український поет і художник, прозаїк і етнограф, він залишив безцінну спадщину, яка надихає. Цикл тематичних заходів, присвячених 205-річчю від дня народження Кобзаря, пройшли у закладах освіти й культури. Покров взяв участь у поетичному флешмобі. Унікальна портретна експозиція відкрилася у міському народному історико-краєзнавчому музеї. Образ Шевченка відтворено у картинах і вишивках, він знайомий та близький, бо торкається серця.

Вшановуючи великого Кобзаря, покровчани поклали квіти до його погруддя Т.Г.Шевченка – генія і пророка українського народу.

Прес-служба міського голови.