Покров став моїм життям

 

Такими теплими словами говорить про рідне місто Олена Онисівна Єлишева, яка сьогодні святкує свій поважний ювілей. У цей визначний День людина, яка пережила війну, голод, часи відбудови приймала найщиріші вітання від міського голови Олександра Шаповала, рідних та друзів.

Родина Єлишевих одна з тих, хто у далеких 60-х приїхав до молодого гірницького міста. Гірниче виробництво, місто, що зводилось на очах їхніми руками – це історія Олени Онисівни та її чоловіка-фронтовика, Миколи Олександровича. Тут вони пустили своє коріння, залишившись назавжди в мальовничій Україні.

Разом з чоловіком вони народилися на Уралі. Олена Єлишева – у багатодітній родині, де цінували працю та виховували повагу до людини. Друга світова, голод, непрості післявоєнні роки відбилися на кожній сім'ї і на її родині. Вже у 16 років Олена Онисівна розпочала свій трудовий шлях. Доленосною стала для неї зустріч з шахтарем, фронтовиком, Миколою Єлишевим. Разом вони прожили довге, щасливе життя, ідучи поруч 73 роки. Працювали у гірничо-збагачувальному комбінаті, спостерігали, як піднімається їхнє місто.

З чоловіком, Миколою Олександровичем Єлишевим

Сьогодні, у свій 95-й День народження, Олена Онисівна з добротою говорить про це, згадує минуле і свого чоловіка, якого не стало півтора роки тому. Тяжку втрату їй допомогла перенести рідна онука та друзі, сім’я Шварцман і Ільчук, які поряд з тих самих 60-х років, коли молодими приїхали до Покрова.

Перегортає фотокартки, де за кожною світлиною історія її роду  та міста. Вона любить гуляти знайомими вулицями, парком та спостерігати, як змінюються дорогі серцю місця, з якими пов’язано стільки спогадів.

 

У День ювілею Олена Онисівна розповідала про це референту міського голови по зв’язкам з громадськістю Олександрі Свергун, яка передала іменинниці найщиріші вітання від Олександра Шаповала, зі словами подяки, побажаннями добра і здоров’я.

Прес-служба міського голови.

Зі Світланою Ільчук