Покров обирає електронні лікарняні рецепти

покров обирає електронні лікарняні рецепти. Зображення 1
За електронним записом до лікаря та електронною амбулаторною картою у дії і лікарняні рецепти.
Впровадити принципи е-медицини, скориставшись досвідом обласного центру, місту допомагає ДніпроОДА, реалізуючи кращі практики зі спрощення надання медичних послуг.
Покровчани укладають декларації з лікарями, з червня користуються електронним записом на прийом через систему Хелсі, можуть прослідкувати протікання хвороби й лікування у особистому електронному кабінеті через електронну амбулаторну карту. Доступна ця система і для літніх людей, хто не є активним користувачем інтернету. Їм завжди допоможуть працівники реєстратури лікарняного закладу.покров обирає електронні лікарняні рецепти. Зображення 2
Така схема взаємодії між пацієнтом і лікарем є оптимальною, адже позбавляє зайвої витрати часу та гарантує конфіденційність. Наступним важливим кроком стало впровадження електронних рецептів.
Тепер під час прийому лікар видає пацієнту не бланк з незрозумілою латиницею, а особистий код рецепта. Цей код заносять до особистого кабінету хворого, електронної амбулаторної карти і звичайної. Він надходить і до мережі аптек. Виписку з прийому з призначеннями та ходом лікування, теж отримують у електронному і паперовому варіантах.
Людина звертається до аптеки, надає код, за ним провізор відкриває електронний рецепт з переліком препаратів.
Все швидко і зручно.покров обирає електронні лікарняні рецепти. Зображення 3
Чотирнадцять міських аптек вже працюють за цією схемою, тісно співпрацюючи зі спеціалістами первинної ланки. До широкого спектру препаратів, що видаються через електронний рецепт, не входять лише наркотичні та медикаменти "доступних ліків".
У якості експерименту ми спробували систему на собі. Зайшли до двох аптек, де за кодом отримали необхідні ліки.
Провізори, як і медики говорять про доцільність такого кроку. покров обирає електронні лікарняні рецепти. Зображення 4
По-перше, у разі втрати рецепта його можна продублювати за електронним кабінетом. По-друге, знижується ризик помилок при призначенні медикаментозної терапії, бо фармацевт бачить електронний варіант. По-третє, ця система дозволяє вести облік рецептів та вживання ліків.
Все це переваги е-медицини, яка наближена до людини, - підкреслює міський голова Олександр Шаповал, - Пацієнт сам вирішує якого лікаря обрати, до якої аптеки звернутися. А ми робимо все можливе, аби спростити процес отримання медичних послуг.
Прес-служба міського голови.