Покров долучився до мовного флешмобу

покров долучився до мовного флешмобу. Зображення 1Сьогодні, у День української писемності та мови, українці в усіх куточках світу писали радіодиктант національної єдності.
 Покровчани не залишилися осторнь цієї події. Локації для написання диктанту були облаштовані в навчальних закладах міста.

Об 11-й годині в усіх аудиторіях приєдналися до хвиль Першого каналу "Українського радіо". Впродовж півгодинної вступної частини, радіоведучі нагадали, де, в яких регіонах та куточках світу українці приготували ручки з аркушами. За умовами флешмобу, диктант пишеться лише від руки. Надруковані у будь-якому текустовому редакторі файли не перевірятимуться – це нагадування тим, хто писатиме його самостійно.
Як і зазвичай, спеціально підготовлений для цієї події текст, диктував доцент Київського університету ім. Б. Грінченка – Олександр Авраменко. Учні та педагоги ліцею, як і решта шкільних колективів Покрова, уважно прислухалися до дикції та довжини пауз радіоведучого. Текст доволі складний, називається "Крила України". Хоч і без авторських значків і суперечливих орфограм, проте їхня загальна кількість дуже велика. Написати без помилок, як свідчить досвід минулих років, вдається небагатьом. Із 29 тисяч диктантів, які минулого року надійшли до організаторів, лише 123 були бездоганними. Проте організатори наголошують, що його головна мета не в перевірці орфографії та пунктуації, а заохоченні до вживання рідної мови, об’єднання навколої неї.
"Головне – усім нам робити свою справу з любов’ю, відчувати політ, і тоді обов’язково мрія здійсниться!", такими словами- настановою завершився Всеукраїнський диктант єдності, який країна пише вже увісімнадцяте.
Якщо хтось не встиг написати диктант о 12:30, коли він читався у прямому ефірі, можна прослухати звуковий файл, що є на сайті Українського радіо.
Усім учасникам радять надсилати диктант сьогодні або завтра на адресу - вул. Хрещатик, 26, Київ - 1, 01001 із позначкою "Радіодиктант". Можна також надіслати відсканований або сфотографований текст на електронну адресу радіо. Хто не хоче надсилати, може перевірити диктант на сайті українського радіо 11 листопада.
Прес-служба міського голови.

покров долучився до мовного флешмобу. Зображення 2

покров долучився до мовного флешмобу. Зображення 3

покров долучився до мовного флешмобу. Зображення 4