Нові експонати та цікаві пропозиції – міський музей запрошує до вивчення історії

нові експонати та цікаві пропозиції – міський музей запрошує до вивчення історії. Зображення 1
Заклад, де минуле й сьогодення живуть поруч, а новітні технології тільки підкреслюють автентичність, продовжує досліджувати історію краю, залучаючи до спільних пошуків містян.
За останні місяці один з підрозділів відділу культури поповнився цікавими експонатами, які передають музею покровчани. Старовинні предмети побуту, світлини й книги – всі ці речі безцінні, адже в них подих часу.Одні з останніх артефактів – молюски періоду нижнього та середнього сармату, віднайдені на території Богданівського кар’єру та передані музею краєзнавцем Романом Куциним. Такі знахідки – підтвердження, що мільйони років тому на місці сучасного Покрова було Нижньосарматське море, пояснюють й природу утворення марганцевих копалень.

нові експонати та цікаві пропозиції – міський музей запрошує до вивчення історії. Зображення 2Віковічні експонати вже зайняли місце на експозиції, їх могли переглянути містяни і гості Покрова. Днями музей відвідала делегація Вакулівської середньої школи Софіївського району, яка не вперше приїздить до осередку. Цього разу вчителі та учні ознайомилися з відеоматеріалами природничого спрямування, які характеризують особливості флори й фауни рідного краю. Щире зацікавлення викликала й виставка поштових марок, де представлено понад двох тисяч марок. Для дітей вона стала відкриттям такого поняття, як філателія.нові експонати та цікаві пропозиції – міський музей запрошує до вивчення історії. Зображення 3
Експозиція діяла протягом осені, її переглянуло більше 300 відвідувачів, сьогодні музейники готують наступну, вже новорічно-різдвяну. Сподіваються на підтримку містян, з якими представлять унікальну виставку. Її основою стануть старовинні, креативні, незвичайні новорічні ялинкові прикраси та листівки, з якими пов’язані щасливі родинні історії. Кожен бажаючий може взяти участь у підготовці експозиції, принести іграшки, котрі музей поверне вже після завершення презентації. Це не всі плани закладу – попереду Андріївські вечорниці, що відтворять звичаї й традиції наших пращурів - нашого краю.
Прес-служба міського голови.