Плата за землю – обов’язкова

плата за землю – обов’язкова. Зображення 1


Днями у міськвиконкомі відбулося засідання комісії з визначення розмірів збитків, заподіяних власнику землі – територіальній громаді м.Покров.


Питання заборгованості за використання землі на сьогодні постає не тільки гостро, як наголошували члени комісії – провідні фахівці структурних підрозділів виконкому сфери землекористування, містобудування, економіки й фінансів – юридичного відділів, - принципово. Певна категорія суб’єктів господарювання роками використовує землю громади, активно ведучи підприємницьку, господарчу діяльність, отримуючи прибуток, при цьому не сплачуючи за її використання.
Як зазначила в.о.начальника відділу землекористування міськвиконкому Анна Цупрова, злісні неплатники заборгували міській скарбниці 1млн.481тис.134 грн. Це кошти недоотримані на програми розвитку міста. При цьому боржники ігнорують численними попередженнями, не допускають представників виконкому на самовільно зайняті території, які обнесені парканом, забуваючи про те, що власником землі залишається територіальна громада міста та не з’являються на комісії.
На останньому засіданні був присутнім лише один суб’єкт господарювання. Подібна ситуація вимагає більш жорстких засобів впливу, тож вже сьогодні матеріали щодо боржників направлено на розгляд та затвердження на засідання виконавчого комітету Покровської міської ради і в подальшому, з позовними вимогами щодо стягнення заборгованості, до господарчого суду м.Дніпропетровська.
Прес-служба міського голови.