Підводили підсумки й визначали завдання – відбулося засідання сесії

підводили підсумки й визначали завдання – відбулося засідання сесії. Зображення 1
Понад 40 важливих питань було розглянуто депутатами міськради під час засідання чергової 32 сесії 7 скликання.


Готуючись до наступної зими
"Про підсумки роботи міських комунальних підприємств та соціальної сфери в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років" йшла розмова під час обговорення основного питання. Як наголошував доповідач, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва міста Віктор Ребенок, основним завданням поставало забезпечення сталої роботи комунальних підрозділів для утримання міської інфраструктури в належному стані. Зупиняючись на головних аспектах діяльності, він проаналізував роботу комунальних підрозділів, аварійно-відновлювальних бригад та диспетчерських служб, підкреслюючи, що збоїв в роботі теплогенеруючих об’єктів не фіксувалося, аварійні ситуації, що виникали по лінії ДТЕК "Дніпрообленерго", інших комунальних підприємств, вдавалося вирішити у найкоротші терміни. За несприятливих погодних умов в місті працювала спецтехніка, забезпечувалося оперативне прибирання територій від снігу. Функціонували два стаціонарні пункти обігріву, працював соціальний патруль.
Зупиняючись детально на проблемних питаннях, що виникали у ході минулого опалювального сезону, серед яких і крадіжки інженерних комунікацій, були окреслені сегменти, які залишаються відкритими. Так, буде продовжено роботу з заміни міських кабельних та повітряних силових ліній електропостачання, електрообладнання на 10 трансформаторних підстанціях "Дніпрообленерго", заміни аварійних ділянок водопровідних мереж, ремонту покрівель. Серед запланованого на опалювальний сезон 2018-19 років – капітальні й поточні ремонти покрівель, фасадів, внутрішньоквартальних доріг та тротуарів, внутрішньобудинкових інженерних мереж, електрощитових, доріг, ліній зовнішнього освітлення. Підготовка житлового фонду, соціальної й комунальної сфери – заходи, що поетапно впроваджуються у життя вже з початку 2018 року.

Школа носитиме ім’я патріота
Депутати ухвалили рішення про присвоєння Дитячо-юнацькій спортивній школі імені Дані Дідіка - п’ятнадцятирічного спортсмена, який трагічно загинув у 2015 році під час Ходи Гідності. Даний крок є вшануванням пам’яті юного патріота, що виступав за єдність та незалежність України.

Про клопотання щодо передачі земельних ділянок у комунальну власність
На території Покрова знаходиться 16 земельних ділянок, серед яких житлові будинки, соціальні установи, об’єкти приватної власності, які територіально зареєстровані у Нікопольському районі. Приведення цього питання у відповідність дозволить повернути ділянки у комунальну власність, сприятиме додатковому поповненню міської скарбниці.

Серед питань у різному
Депутати підтримали рішення про створення філії "Центр розвитку дитини" Будинку творчості дітей та юнацтва, про передачу комунального майна з балансу ЖЕО на баланс МКП "Добробут", про прийняття у власність територіальної громади міста майна, визнаного судом як відумерла спадщина, внесли зміни до порядку здійснення ремонту, заміни газових приладів за рахунок міського бюджету соціально вразливим верствам населення та інше.

Поза чергою денною
Було заслухано головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Олексія Леонтьева щодо впровадження медичної реформи. Він повідомив, що на сьогодні працює 14 лікарів, 12 з них лікарі сімейної практики, лікар-педіатр та лікар-терапевт. З містянами вже укладено 3800 декларацій, кампанія триває. Доповнюючи сказане, міський голова Олександр Шаповал підкреслив, що Покров іде шляхом впровадження електронної медицини, коли на заміну паперовій документації прийде єдина електронна база, що забезпечить оперативний доступ пацієнтів та медпрацівників до необхідної інформації, вдосконалить систему надання медичних послуг.
Прес-служба міського голови.