Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1
Освіта
Освітянські заклади вже підбивають підсумки. Так, учні початкової школи беруть участь у Всеукраїнському моніторинговому дослідженні читацької компетентності, яке проводив Український центр оцінювання якості освіти, зокрема вихованці Чортомлицької школи. Моніторинг дасть змогу зафіксувати стан навчальних досягнень випускників початкової школи, а також відслідкувати зміни, що відбуваються в результаті запровадження нового стандарту та нових підходів до навчання.

Тривають навчання і для педагогів, протягом тижня пройшли семінари-практикуми для вчителів хімії, музики й образотворчого мистецтва, вихователів дитячих садків.

місто за тиждень. Зображення 2
Визначилися переможці міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"), перше місце виборола команда-рій ліцею, друге місце поділили шоста школа та НВК№1.

Соціальна сфера
На сьогодні в управлінні праці обліковується 9282 отримувачів субсидій, 2001 користувачів пільг, 247 учасників АТО, 375 внутрішньо переміщених осіб. За тиждень установу з різних питань відвідало 514 містян. Було обстежено три суб’єкти підприємницької діяльності робочою групою з питань легалізації виплати зарплати, порушень не виявлено. Відпрацьовано 27 індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, дві особи взято на облік вперше.
Міський центр зайнятості за тиждень працевлаштував 14 осіб, двох направлено для участі в громадських та роботах тимчасового характеру. Спеціалісти центру взяли участь у профорієнтаційному заході НВК№1 – "Знайомство з професією".

Медицина
За тиждень центр первинної медико-санітарної допомоги відвідало 1655 містян, 21 надана невідкладна допомога в амбулаторіях. У пологовому відділенні ЦМЛ народилося п’ятеро малюків. У добовому стаціонарі проліковано 141 хворий, на лікуванні у денному стаціонарі хірургії знаходиться 92 хворих, терапії – 65.

Комунальна сфера
У комунальників гаряча пора, на часі покіс трав, прибирання міста. На минулому тижні "Добробут" усував несправності ліній зовнішнього освітлення в прилеглих селищах, впорядковував дитячі майданчики, очищав ливневу каналізацію. Здійснювали обрізку дерев, благоустрій квітників та газонів. Продовжує роботу з прибирання меморіальних комплексів та братських захоронень.

місто за тиждень. Зображення 3
Міськводоканал виконав дев’ять заявок по водопровідних мережах, накрив п’ять колодязів, встановив сім водомірів.

Надзвичайники
Вогнеборці вже борються із загоранням сухої трави, зокрема, гасили пожежу на узбіччі Партизанської. Тож звертаються до мешканців міста бути обачними й обережними.
Прес-служба міського голови.