ПІДСУМКИ 2017 РОКУ: ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

підсумки 2017 року: охорона здоров’я. Зображення 1
Медична допомога покровчанам надається Центром первинної медико-санітарної допомоги та Центральною міської лікарнею. Про діяльність закладів охорони здоров’я Покрова розповідав міський голова Олександр Шаповал під час публічного звіту за підсумками минулого року.


ЦПМСД
У 2017 році Центр первинної медико-санітарної допомоги виконував поставлені завдання. На потреби закладу було витрачено майже 14,8 мільйонів гривень.
Пріоритетними напрямками роботи Центу були реалізація Урядових програм.
На виконання Програми "Доступні ліки" з державного бюджету було виділено 973,5 тис.грн.
Також з міського бюджету було виділено кошти на програму "Цукровий діабет" та профінансовано програму "Здоров’я дітей та матері", що дало можливість якісно пролікувати дітей, батьки яких опинилися у складних життєвих обставинах.
ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ
Незважаючи на те, що ЦМЛ знаходиться в обласному підпорядкуванні, протягом року з міського бюджету на підтримку закладу було спрямовано понад 7 мільйонів гривень.
У 2017 році у зміцнення матеріальної бази ЦМЛ було направлено 706 тис.грн. За кошти державного бюджету придбано гастрофіброскоп, трьох та одноканальний електрокардіографи, світильник операційний.
Кошторисні призначення в порівнянні з 2016 роком збільшилися в цілому на понад 60% , в основному за рахунок медичної субвенції з державного бюджету.
За минулий рік кількість лікарських відвідувань склала 220 тисяч і вдвічі перевищила показники попереднього року за рахунок переведення у структуру ЦМЛ вузьких спеціалістів.
Кількість пролікованих хворих по звичайним стаціонарам становить 63 тис. ліжко-днів, по денним стаціонарам – 26 тис. ліжко-днів.
Протягом звітного періоду медикаментів та перев’язувальних матеріалів закуплено майже на 1,5 млн. грн..
Прес-служба міського голови.