Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1
Освіта
До 74-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників у закладах освіти міста пройшли тематичні заходи, колективи шкіл долучилися до покладання квітів до братських захороненнях. У Будинку творчості пройшов традиційний фестиваль воєнно-патріотичної пісні "Світло вічного вогню".
Триває участь школярів Покрова у ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіад. На минулому тижні пройшли олімпіади з англійської мови та інформатики. Відомі результати обласної олімпіади з біології. Гарний результат показали учень ліцею Сергій Поліщенко (вч. Л.Г. Балихіна) та СЗШ №9 Іван Макаров (вч. О.С. Славич), виборовши ІІ місце.


На базі дошкільного відділення НВК №1 та дитячого садка №13 проведено тематичні заходи по підвищенню професійної майстерності педагогів.
Пройшли змагання регіонального рівня з баскетболу, де перемогу здобули команди ліцею та СЗШ №9.

місто за тиждень. Зображення 2
Медицина
На минулому тижні до Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1307 осіб, 19 отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.
У пологовому відділені ЦМЛ народився один малюк. У добовому стаціонарі проліковано 107 хворих. На лікуванні у денному хірургічному стаціонарі знаходиться 54 пацієнти, у терапевтичному - 74.
Соціальний захист
788 громадян побували на прийомі в управлінні праці та соціального захисту населення протягом тижня.
Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено 11суб'єктів підприємницької діяльності , виявлено одне порушення.
Підготовлено та проведено кілька засідань комісій – по визначенню фактичного місця проживання та з питань погашення заборгованості.
Протягом тижня до пункту обігріву при територіальному центрі звернулося чотири особи.
Протягом тижня було профінансовано відшкодування витрат підприємствам-надавачам послуг по пільгам та субсидіям за енергоносії, профінансовано державну допомогу внутрішньо переміщеним особам, спрямовано кошти на відшкодування витрат по перевезенню пільгової категорії громадян автомобільним транспортом, кошти на виплату адресної допомоги членам сімей загиблих в АТО.
Центром зайнятості працевлаштовано 67 осіб, 18 направлено для участі в громадських роботах та роботах тимчасового характеру. На даний час на обліку перебуває 542 осіб, з них – 488 зі статусом безробітного.
В рамках угоди про співпрацю та з метою роз’яснення законодавства фахівці центру зайнятості спільно з представниками управлінням праці взяли участь в інформаційному заході для осіб, які відбувають покарання в Покровському виправному центрі №79.
Комунальна сфера
Комунальні служби міста працювали у звичному режимі.
Працівники "Добробуту" усували несправності ліній зовнішнього освітлення, здійснювали санітарну обрізку дерев, очищали від снігу меморіальні комплекси міста та інші території.
У міськводоканалі виконано 13 заявок по водопровідних мережах.
Мнс
Третього лютого пожежно –рятувальний підрозділ виїжджав на гасіння пожежі, що сталася у котельні приватного будинку по вул. Водопровідній. Постраждалих немає, причина пожежі встановлюється.
Прес-служба міського голови.