ПІДСУМКИ 2017 РОКУ: ЕКОНОМІКА

підсумки 2017 року: економіка. Зображення 1
Чим рік, що минув, ознаменувався в економічній площині Покрова, доповів городянам міський голова Олександра Шаповал під час публічного звіту про роботу виконавчого органу влади.
Наповнення дохідної частини бюджету та економічний потенціал міста напряму залежить від реального сектору економіки, провідною галуззю якої залишається промисловість, де зайнято 65% усіх штатних працівників Покрова.

 


Протягом 2017 року промисловими підприємствами реалізовано продукції в діючих цінах підприємств на суму 3845 млн. грн., що на 27% більше, ніж у попередньому році.
Торгівельна мережа налічує 277 об'єктів роздрібної торгівлі різних форм власності. Загальний обсяг товарообігу підприємств роздрібної торгівлі у 2017 році склав 340 млн. грн., що на 13,5% вище фактичного показника минулого року.
На кінець року  податковою інспекцією обліковувалося 150 малих і 7 середніх підприємств – юридичних осіб та 1613 фізичних осіб підприємців.
Від квітня 2016 –го у місті впроваджено систему електронних закупівель товарів, робіт та послуг через ProZorro. За 2017 рік проведено 1041 закупівлю, що дало можливість міському бюджету зекономити понад 7 млн.грн. Такі показники забезпечили Покрову лідируючі позиції у рейтингу прозорості міст України. Так, за показниками економічної активності, доходів від проведення аукціонів та інших, місто стало другим по прозорості.

 

підсумки 2017 року: економіка. Зображення 2
Рух у даному напрямку продовжується. Затверджено Порядок надання в оренду приміщень через публічні торги в системі Prozorro. Діє новий Порядок продажу майна, шляхом проведення публічних торгів із використанням електронної платформи закупівель. Для покращення інвестиційного клімату підготовлено та розміщено на інформаційному сайті міської ради перелік незадіяних майнових об’єктів комунальної форми власності, які можуть бути передані у користування.
У 2017 році вперше реалізовано бюджет участі.
З-поміж десяти представлених проектів містяни проголосували за розвиток дитячого спорту – встановлення енергозберігаючих вікон у залі спортклубу "Аякс". На сьогодні проект успішно втілено в життя.

підсумки 2017 року: економіка. Зображення 3
2017-ий став роком активної співпраці з міжнародними організаціями, діяльність яких направлена на реформування існуючої системи житлово-комунального господарства.

підсумки 2017 року: економіка. Зображення 4
Покров став учасником, а згодом і фіналістом, конкурсу "Мери за економічне зростання", до якого долучилися понад 100 громад.
Сьогодні з фахівцями Європейської комісії ведеться спільна робота щодо створення нових "точок росту" місцевої економіки.
Продовжується співпраця з GIZ . Результатом співробітництва з Півничною еклогогічною фінансовою корпорацією НЕФКО є кроки з модернізації системи вуличного освітлення. Реалізація проекту сприятиме скороченню споживання електричної енергії, зменшенню експлуатаційних витрат та матиме екологічний ефект.
Проект планується реалізувати у 2018 році.
Керуючись державною політикою у сфері енергоменеджменту та досвідом європейських країн, у місті зроблено перші важливі кроки з впровадження системного підходу до питання скороченням енерговитрат в бюджетній та комунальній сферах.
Прес-служба міського голови.

підсумки 2017 року: економіка. Зображення 5