«Перша хвилина миру»

«перша хвилина миру». Зображення 1
У День пам’яті та примирення у місті запалили свічки за спомин тих, хто загинув у Другій Світовій, хвилиною мовчання вшанували всіх, кого торкнулася та страшна війна.


Вечір восьмого травня зібрав десятки містян, які прийшли на Алею Слави для участі у Всеукраїнській акції «Перша хвилина миру». Як відомо, акт про безумовну капітуляцію Німеччини було підписано саме вночі 8 травня 45-го року. Ця вирішальна історична подія дала поштовх до проведення акції пам’яті, аби вкотре возвеличити довгоочікуваний день, що став вісником завершення кривавої війни.
Під час акції було зазначено, якою ціною виборювався мир. За Перемогу свої життя віддали понад 60 мільйонів людей, серед яких 10 мільйонів - українці. Історія і сьогодні є попередженням, чим обертається для людства війна. Застерігає, що тому не може бути повторення. Про це говорили заступник міського голови Наталія Бондаренко, Почесні громадяни міста Василина Лінська, Микола Баршунін – голова ради ветеранів, благочинний нікопольського району та м.Покров протоієрей Володимир. Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять полеглих у Другій Світовій, поклавши квіти до меморіалу Слави.
Прес-служба міського голови.

«перша хвилина миру». Зображення 2  «перша хвилина миру». Зображення 3