Павлу Борисовичу Філіну-Юркову – вісімдесят!

 

З шанованою датою Почесного громадянина міста, людину, яка присвятила своє життя дітям та творчості, привітав міський голова Олександр Шаповал.

Зі словами безмежної вдячності, щирими побажаннями та подарунками завітав він до ювіляра. Життя Павла Борисовича – то важлива віха  мистецького розвитку міста, бо він належить до плеяди людей, котрі стояли у витоків становлення творчих осередків. Сотні вихованців завдячують своєму вчителю, який відкрив для них світ музики. Для всіх вона залишилася у душі, з нею ідуть по життю, а дехто продовжив справу свого педагога, обравши фах музиканта та викладача. Павло Борисович пам’ятає всіх, з теплотою і гордістю розповідає про вихованців. Його особистий шлях до омріяної професії не був легким. Дитина війни, він починав трудову біографію на заводі «Південмаш», після служби в армії вступив до Дніпропетровського музично-педагогічного училища. По закінченню, у 1962 році, доля привела молодого спеціаліста до нашого міста, другої школи, де розпочав свій фаховий шлях вчителем музики. З того часу його серце віддане місту, котрому присвятив усе своє життя.

Музика, творчість були його Всесвітом, а діти – натхненням. Він вів своїх учнів мистецькими обріями, прищеплюючи любов до прекрасного. Під його керівництвом у 1967 році клуб Калініна перетворювався на Будинок, де панувала дитяча творчість. Це було у пріоритеті – розвиток дитячої особистості, коли працював директором Палацу культури, очолив Дитячу музичну школу та Школу мистецтв. Вчитель вищої категорії, він працював не рахуючись з часом, бо головним була улюблена справа і його вихованці. Учні Павла Борисовича прославляли місто на конкурсах всіх рівнів, стаючи лауреатами перших премій. А хоровий колектив під його керівництвом збирав овації великих сцен не лише Дніпропетровщини. Він ніколи не зупинявся на досягнутому, впроваджуючи передові методики та напрямки, навчаючи дітей відчувати музику, з повагою ставитись до величної спадщини -народної творчості.

Він і зараз на вістрі подій, слідкує за успіхами своїх колег, радіє досягненням рідних осередків – Музичної школи та Школи мистецтв. Музика, творчість, мистецтво – поряд з ним, а ще сотні вихованців, котрі цього квітневого дня адресуватимуть щирі слова вітань своєму вчителю – Павлу Борисовичу Філіну-Юркову.

Прес-служба міського голови.