Патронажні медсестри ЦПМСД стануть значно мобільнішими

Послуга домашніх візитів до родин з дітками до трьох років стане ще ближчою.

Майже рік як у громаді впроваджено універсально-прогресивну модель домашніх медсестринських візитів до дітей до трьох років включно. Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Покров пройшов конкурсний відбір до Програми “Турбота з народження вдома”, що є спільним проєктом МОЗ України та ЮНІСЕФ. Ця програма дозволяє більше уваги приділяти не тільки медичним аспектам догляду за дітьми, а й соціальним, психологічним, фізичним.

В рамках проєкту працюють дві патронажні медичні сестри у команді з лікарями, взаємодіють окремо з кожною родиною та дитиною, допомагають вирішити індивідуальні потреби конкретної сім'ї. Їхню компетенцію в організації догляду за малюками засвідчили сертифікати, отримані після навчання.

Патронажна служба існувала давно. Та програма “Турбота з народження вдома” - це її удосконалене втілення. Під час звичайного прийому в амбулаторії, педіатр та медсестра мають всього 15 хвилин на огляд дитини і спілкування з батьками. Цього часу не завжди достатньо для повноцінного консультування родини з дитиною.

Також для більш прицільного нагляду за дітками, вони отримали патронажні сумки з робочими планшетами та відповідним оснащенням.

Як повідомила директор ЦПМСД Олена Саламаха, нині послуга домашніх візитів до родин з дітьми до трьох років стане ще ближчою. В рамках програми отримано легковий автомобіль, який допоможе медперсоналу бути більш мобільним та відвідувати віддалені населені пункти громади.

Прес-служба міського голови.