Мультидисциплінарна команда на допомогу вразливим пацієнтам

У нашій громаді запрацює мультидисциплінарна команда, до складу якої увійдуть лікарі, психолог та соціальний працівник. Такий підхід дозволить оптимізувати процес діагностики та лікування, забезпечуючи найкращі результати для пацієнтів.

У серпні представники Центру первинної медико-санітарної допомоги, управління праці та соціального захисту, територіального центру та центру соціальних служб пройшли навчання «Впровадження мультидисциплінарного підходу на рівні первинної медичної допомоги для цільових громад Дніпропетровської області».

Заняття проводилися в межах грантової програми «Відновлення доступу населення до медичної допомоги» (Reconnecting People to Care), реалізованої Проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоровʼя».

Разом із ще чотирма громадами Дніпропетровщини, покровчани ознайомилися з ключовими аспектами мультидисциплінарного підходу (МДП) та розпочали його впровадження на базі місцевих закладів охорони здоров’я.

За словами координатора проєкту Віталії Трохимець, мультидисциплінарний підхід сприяє наданню комплексних медичних послуг на основі потреб населення, що допомагає розширити спектр доступних послуг та зміцнити систему охорони здоров'я.

Проєкт USAID, який підтримує впровадження МДП в Україні, особливо важливий в умовах війни, коли кількість вразливих людей постійно зростає.

Завдяки програмі мультидисциплінарні команди надаватимуть комплексну допомогу, зокрема й внутрішньопереміщеним особам. Ключовим партнером у реалізації цього проєкту в Дніпропетровській області є благодійна організація «100% ЖИТТЯ».

Довідка: Проєкт USAID «Підтримка реформи охорони здоровʼя» спрямований на підтримку реформування та відновлення системи охорони здоров’я України за фінансового сприяння уряду США. Його мета полягає у сприянні розбудови прозорої, підзвітної та ефективної системи охорони здоровʼя шляхом підтримки медичної реформи на всіх рівнях та цифрової трансформації охорони здоров’я. Проєкт покращує доступ українців до високоякісних медичних послуг, а також спрямований на стабілізацію й відновлення системи охорони здоров’я для забезпечення безперервності надання медичних послуг.

Прес-служба міського голови.