ПАТ «Дніпропетровськгаз» за 10 місяців розподілено 936,4 млн куб.м газу

За десять місяців поточного року ПАТ "Дніпропетровськгаз" були розподілені споживачам 936 млн. куб. м природного газу. Це на 28,4% менше, ніж за відповідний період минулого року.

Така тенденція спостерігається вже другий рік поспіль. Основна причина - зменшення споживання газу всіма категоріями споживачів. Цього року використання газу промисловими споживачами скоротилося на 41,1%, населенням на 13,7%, підприємствами теплокомуненергетики - на 4,8%, бюджетними організаціями на 3,8% і релігійними організаціями на 3,1%.
Надходження коштів від надання послуг з розподілу газу залежить від розподілених обсягів природного газу. З року в рік обсяги споживання блакитного палива в регіоні зменшуються, відповідно зменшуються і надходження коштів за надані послуги.

"Майже всі кошти, виручені підприємством, як плата за послуги розподілу газу направляються на виробничу діяльність і фінансування інвестиційної програми. Відчутне зменшення обсягів його розподілу, а з ним і дефіцит тарифної виручки негативно впливають на діяльність компанії", - говорить директор технічний ПАТ "Дніпропетровськгаз" Сергій Бачурін.
Ситуацію ускладнює заборгованість перед підприємством за надані споживачам послуги розподілу газу, яка на кінець жовтня поточного року перевищила 500 тис. грн. З них понад 400 тис. грн. заборгували підприємства - виробники теплової енергії. Решта - бюджетні організації і комунально-побутові підприємства.