ПАТ «Дніпропетровськгаз» пояснює питання заміни димовідвідних патрубків, приєднаних до газового обладнання

Відповідно до вимог пункту Ж.9 ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання» - «приєднання газового обладнання до димоходів слід передбачати  з’єднувальними  трубами, виготовленими з покрівельної або оцинкованої сталі товщиною не менше 1,0 мм , гнучкими  металевими гофрованими патрубками або уніфікованими  елементами, що поставляються в комплекті з устаткуванням».

На обладнанні деяких споживачів газу встановлені   з’єднувальні  гофровані металеві труби, що не відповідають технічним характеристикам і вимогам вищевказаних ДБН в частині товщини матеріалу, з якого вони виготовлені та відсутній  сертифікат на застосування.

Сталеві  з’єднувальні димовідвідні труби застосовуються для приєднання газового приладу до димовідвідного каналу та не є функціональною частиною самого газового приладу.

Важливо зазначити, що працівниками газорозподільного підприємства виконуються роботи з технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання на договірних засадах, а також своєчасне виконання заявок на усунення несправностей у системі газопостачання.

Згідно з вимогами пункту 6.10 «Правил безпеки систем газопостачання», затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №285 від15.05.2015р та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08.06.2015р за №674/27119, перевірка та прочищення з’єднувальних димовідвідних труб, які застосовуються для приєднання газового приладу до димового каналу, проводяться спеціалізованою організацією разом з перевіркою димових та вентиляційних каналів у строки, визначені для димових та вентиляційних каналів.

 Виготовлення та встановлення  з’єднувальних труб з покрівельної або оцинкованої сталі також виконуються спеціалізованими організаціями.  Інформацією щодо вартості вказаних робіт представники Орджонікідзевської дільниці Нікопольського УЕГГ ПАТ «Дніпропетровськгаз» не володіють.