Парк ім. Бориса Мозолевського

 

Парк ім. Бориса Мозолевського було відкрито у місті Покров 21 червня 2017 року, після масштабної реконструкції. Реконструкцію парку було розпочато у 2016, коли територію старого занедбаного міського парку було вирішено відновити та удосконалити, зробивши його сучасним, безпечним та зручним місцем відпочинку городян.

Парк має загальну площу 8.6 га, яка включає в себе зелені насадження, газони, оснащені системою секційного роторного поливу, клумби, паркові топіарні скульптури, арт-об’єкти, дитячий та тренажерний майданчик, музичний фонтан, скейт-парк, «Шахову алею», що включає пристосовані для гри столи частина яких вже має нанесену шахову розмітку, та розмітку для гри в нарди. В безкоштовному прокаті є набори шахів та шашок, котрими можуть скористатися всі охочі. Також є зручна альтанка, літні кав’ярні, велика кількість лавок для відпочинку, зокрема лавки-гойдалки.

На території парку проходять зустрічі пізнавально-розважального проєкту для молодих мам та їх дітей «Мама клуб», який діє з липня 2019 року.

З червня 2017 року на території парку проводить свої заняття волонтерський проєкт «Спортивні бабусі» - кожної суботи, мешканці Покрова поважного віку зустрічаються для занять спортом, активного відпочинку та спілкування.

Починаючи з літа 2017 року, на території парку діє проєкт «Кіно під відкритим небом», де маленькі мешканці міста можуть переглянути улюблені мультфільми, зручно розташуватися на галявині перед медіаекраном.

Загалом парк ім. Бориса Мозолевського вже шостий рік поспіль тримає першість найулюбленішого місця відпочинку мешканців Покрова та став туристичною принадою міста, адже сюди часто приїздять організовані екскурсії з багатьох міст Дніпропетровської області.