Основна увага питанням освітянським

основна увага питанням освітянським. Зображення 1
29 вересня відбулося чергове засідання 12 сесії Покровської міської ради. Розпочалося воно хвилиною мовчання по загиблим землякам - учасникам антитерористичної операції на Сході країни. Депутати підтримали подання міського голови про посмертне присвоєння звання «Почесний громадянин міста Покров» Олегу Кравченку та Олександру Мокієнку , які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


Також депутати затвердили нову редакцію структури органів управління міста, до якого було введено посаду заступника голови з виконавчої роботи . Наступним рішенням було затверджено на посаду кандидатуру Андрія Маглиша.
З основного питання – «Про нові форми освіти у 2016- 2017 навчальному році» доповідала начальник управління освіти Галина Рубаха.
Було зазначено, що існуюча освітня інфраструктура міста Покров, а це 6 загальноосвітніх шкіл, 7 дошкільних закладів, дитячо-юнацька спортивна школа, будинок творчості дітей та юнацтва та 3 заклади нового типу: загальноосвітній ліцей та 2 навчально-виховних комплекси - у повній мірі відповідає потребам розвитку сучасного українського суспільства.
Всього навчально-виховним процесом у місті охоплено - 4933 дитини, з них дошкільною освітою - 1501 дитина, у школах навчається - 3432 учні, позашкільною освітою охоплено 1499 дітей.
У той час, коли державна політика спрямована на пошук нових освітніх форм, у Покрові вдалося створити таку мережу, яка дає змогу випускникам шкіл вступати до престижних вишів України та Європи.
В освітньому просторі міста успішно функціонують інтегрована та інклюзивна моделі навчання через усталену систему двадцяти однієї групи компенсуючого та санаторного типу на базі дошкільних навчальних закладів, сімох спеціальних та трьох інклюзивних класів. Було наголошено й на актуальності соціально-психологічного супроводу сімей, де виховуються неповнолітні діти. Рішенням виконкому з 3 жовтня задля підтримки, розвитку і просування інтегрованої та інклюзивної освіти створено ресурсний центр при психолого-медико- педагогічному центрі управлінні освіти.
Усі навчальні заклади міста охоплені різними експериментальними педагогічними проектами, що здійснюються на обласному рівні. До експериментальної діяльності долучився і дитячий садок № 22, на базі якого також функціонує центр виховання, оздоровлення та реабілітації. А Навчально-виховним комплексом №1укладено договір про творчу співпрацю з лабораторією методології і теорії психології Інституту психології ім. Г.Костюка АПН України.
Разом з цим у закладах організовано профільне навчання відповідно до особистих запитів учнів 10-11 класів та проводяться спецкурси, курси за вибором, факультативні заняття.
Також Галина Петрівна зупинилася на зміні освітньої інфраструктури, яка відбулася шляхом створення НВК № 1 та НВК№ 2. Доповідач детально проаналізувала переваги такого кроку, що дозволив розширити спектр надання освітніх якісних послуг.
Начальник управління освіти висловила переконання, що успіх освітньої діяльності у великій мірі залежить від створення необхідних умов для належного функціонування закладів освітньої сфери, що реальними справами цього річ проілюструвала міська влада. Вперше за останнє десятиліття для підготовки закладів освіти лише з міського бюджету було залучено понад трьох мільйонів гривень. За ці кошти вдалося здійснити капітальний ремонт покрівель дошкільних закладів №5, 11, 22, СЗШ №6, №8, НВК №1, Олександрівської школи, утеплення гімнастичної зали, підготовку газових котелень, придбання вугілля, поточний ремонт міжпанельних швів будівлі СЗШ №9, облаштовано спортивний майданчик зі штучним покриттям на базі дитячо-юнацької спортивної школи, укомплектовано заклади необхідною кількістю засобів первинного пожежогасіння. Півмільйона позабюджетних коштів було залучено міською владою для облаштування приміщень 3-х перших класів та пішохідного переходу між дошкільним та шкільним відділенням НВК №2.
Показовою є й цифра фінансового забезпечення. На річне утримання одного учня з міського бюджету передбачено 10тисяч 100 гривень, тоді як обласний показник становить – 8 тисяч 900 гривень.
Доповідь Г.П. Рубаха завершила характеристикою кадрового потенціалу освітніх закладів міста. Про високий рівень якого свідчать численні професійні перемоги самих педагогів, так і їхніх учнів та вихованців, про що детально було поінформовано. Заслухавши доповідь, міські обранці затвердили пропонований проект рішення.
Багато важливих рішень було ухвалено «у різному».
затвердили наступний список із переліком соціально-вразливих осіб, яким встановлюються прилади індивідуального опалення в рамках реалізації програми децентралізації.
Ефективного використання майна стосувалося наступне рішення. Приміщення по вул. Медичній,1, яке не використовувалося балансоутримувачем – Центром первинної медико-санітарної допомоги передали на баланс ЖЕО, аби формувати службовий житловий фонд з метою залучення у місто лікарів.
Серед земельних питань – було рішення про припинення дії договору оренди землі та вилучення земельної ділянки з користування з ТОВ «Яблуниця». Як повідомлялося раніше, два роки тому, через аукціон, землю передали для ведення сільськогосподарського виробництва вказаному підприємству, проте орендарі ділянку занедбали і не сплачували орендну плату.
На сесії були розглянуті та затверджені й інші важливі для громади  рішення.

Прес-служба міського голови.