Оцінювали фізичну підготовленість населення

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 1Покровчан, бажаючих дізнатися про рівень своєї фізичної форми, в суботу запрошували до Дитячо-юнацької спортивної школи, де проходило щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення міста.
Відбувалося воно у вигляді тестування на швидкість, гнучкість, витривалість та вправність. Комплекс тестів та нормативів були передбачені для кожної вікової групи. Серед контрольних видів вправ - підтягування, качання пресу, стрибки у довжину, присідання, піднімання гирі. Тренери фіксували результати, на підставі яких учасники отримували відповідні сертифікати.
Обов’язковою умовою було проходження медичного обстеження, яке проводили фахівці Центру первинної медико-санітарної допомоги. Допуск до здачі нормативів отримували після вимірювання тиску та співбесіди з медиками.

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 2Попри рекомендований вік учасників до 70 років, були й такі, кому значно більше. Наприклад 72 річному Дмитру Осябрику, вистачило снаги не лише виконати усі вправи, а й здивувати суддів стійкою на голові. Найстаршою учасницею стала голова міської спілки малолітніх в’язнів, в минулому лікар-педіатр Алла Шевченко. Обоє рекордсменів активні фізкультурники соціального проекту "Спортивні бабусі".

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 3
Очікувано, що найкращі результати показали тренери та викладачі фізичного виховання. Значно перевищили нормативні показники Валентина Поган, Анастасія Янченко, Михайло Фролов, Віталій Лісняк та інші спортсмени, довівши, що рухова підготовленість — результат систематичного заняття спортом.

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 4 оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 5 оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 6
За словами в.о. начальника відділу молоді та спорту Артема Столяра, такі заходи сприяють підтримці та підвищенню інтересу до оцінки власного здоров’я, відслідковування динаміки його показників. Усього в оцінюванні фізичної підготовленості населення взяло участь 67 покровчан віком від 18 до 70 років. Середній вік учасників становив 34 - 35 років. За допомогою розрахункових формул було визначено, що загальний рівень фізичної підготовленості є середнім.
Нагадаємо, з минулого року Урядом започатковано проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України. Обовязковим воно є для учнівської та студентської молоді, особового складу Збройних Сил, правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб. Для інших категорій громадян, тестування проводиться на добровільних засадах.
Це дає можливість оцінити власну фізичну підготовленість та спланувати майбутню роботу щодо самовдосконалення, аби через рік показати кращі результати.
Прес-служба міського голови.

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 7

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 8

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 9

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 10

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 11

оцінювали фізичну підготовленість населення. Зображення 12