Обговорили питання призову

 

27 січня відбулося чергове засідання Громадської ради міста. На нього були запрошені представники Покровського міського територіального центру комплектації та соціальної підтримки військовослужбовців.

Військовий комісар підполковник  Олександр Лєвін розповів про особливості Наказу від 16 січня 2020 року “Про звільнення  в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та черговий призов громадян України на строкову військову службу”.

Присутніх на засіданні проінформували про зміни, які відбулися в питаннях призову.

Членам громадської ради розповіли про саму процедури призову, законодавчі вимоги до реєстрації і дій призовників, порядок отримання відстрочок та ряд інших технічних моментів.

Було зазначено, на період служби за призовником зберігається місце роботи та середня заробітна плата, вони отримують можливість отримати необхідну на ринку праці спеціальність, вступ на пільгових умовах до вищих навчальних закладів, роботи в правоохоронних органах чи охоронних структурах, тощо. Військовослужбовців строкової служби не направляють в зону бойових дій на Донбасі.

Також члени Громадської ради обговорили на засіданні ряд інших питань та прийняли відповідні рішення.

Прес-служба міського голови.